CHP’li Taşcıer: 3 milyon doz bitirilecek mi yoksa 2. doz için saklanacak mı?

CHP’li Taşcıer: 3 milyon doz bitirilecek mi yoksa 2. doz için saklanacak mı?
22 Ocak 2021 10:01

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek, eldeki üç milyon COVID-19 aşısının nasıl kullanılacağını sordu. Aşının 28 gün sonra ikinci dozunun uygulanacağını hatırlatan Taşcıer, “Eldeki üç milyon doz aşı bu süreç içinde 3 milyon kişiye uygulanacak ve 28 gün sonrasına kadar Çin’den yeni dozların gelmesi mi umulacaktır, yoksa yapılan aşı sayısı 1 buçuk milyona ulaştığında kalan dozlar aşılananların ikinci doz uygulaması için ayrılacak mıdır? diye sordu.

 

 

“OCAK AYI BİTİYOR DAHA HALA AŞILARIN TEDARİK SÜRECİ BELLİ DEĞİL”

 

 

Pandemi sürecinin çok kötü yönetildiğini belirten Taşcıer, “Sağlık Bakanlığı pandemi sürecinin başından bu yana sürdürdüğü organize beceriksizlik halini aynen devam ettiriyor. Bakanın verdiği hiç bir söz yerini bulmadı. Aralık’ta 10 milyon doz aşıyı kesin alıyoruz dedi, gelmedi, Ocak’ta 20 milyon daha gelecek dedi, gelmedi. Türkiye’ye hepi topu gelen aşı üç milyon doz. Biontech ile de görüşmelerin sürdüğünü söylemişti oradan da ses seda yok.” dedi. Söz verilen aşıların Türkiye’ye ne zaman geleceğini soran Taşcıer, “Ocak ayı bitiyor, daha hala aşıların tedarik süreci belli değil.” ifadelerini kullandı.

 

 

“ŞEFFAFLIK OLMAZSA GÜVEN DE OLMAZ”

 

 

“Eğer eldeki üç milyon doz aşı üç milyon kişiye uygulanacak ve bu kişilerin ikinci dozları için Çin’den yeni parti teslimatın yapılması umulacaksa, tedariğin bir kez daha aksaması halinde izleyeceğiniz bir yol haritanız var mıdır?” diye soran Taşcıer, “Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada gerçek dışı bilgilere itibar etmeyin resmi açıklamalarımızı takip edin diyor da vatandaş zaten size güvenmiyor Sayın Bakan! Sadece aşıyla ilgili bile söylediğiniz sözler tutmuyor, tarih tutmuyor, adet tutmuyor. Neresinden tutsan elinde kalıyor. Şeffaflık olmazsa güven de olmaz. Sorduğum sorulara yanıt verilirse vatandaş da gerçekleri öğrenmiş ona göre önlemini almış olur. Bakanın Milletvekillerinin sorularını cevaplamayla pek arası yok ama ben millet adına yine de bu soruları kendisine yöneltiyorum.” dedi.