CHP’li Tanrıkulu: Yargı Kayseri’de destan yazdı

CHP’li Tanrıkulu: Yargı Kayseri’de destan yazdı
22 Ocak 2015 16:13

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Dün yargı ‘Kayseri’de destan’ yazdı. Yargı bu cezasız politikasından vazgeçmelidir. Yaşam hakkının olmadığı yerde hiçbir hak kullanılmaz” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Tanrıkulu, “AKP döneminde çocuk avı politikası devam etmektedir. Adeta Erdoğan avcı çocuklar da av gibi meydanlarda avlanmışladır. Çocuk ölümleri bakımından ağır bir tablo ile karşı karşıyayız” dedi.

 

Sadece son 1 ayda Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 çocuğun yaşamını yitirdiğini belirten Tanrıkulu, faillerin halen bulunamadığını belirtti. Tanrıkulu, “İçişleri Bakanı, Cizre’den bahsederken terör bölgesi diye bahsbediyor başka bir ülkenin toprağıymış gibi bahsediyor” dedi.

 

Dün Kayseri’de görülen Ali İsmail Korkmaz davasının sonuçlandığını hatırlatan Tanrıkulu, “Başbakan ‘polisler destan yazdı’ demişti, dün de yargı ‘Kayseri’de destan’ yazdı. Türkiye bu cezasız politikasından vazgeçmelidir. Yaşam hakkının olmadığı bir yerde hiçbir hak kullanılmaz. Ne ifade ve düşünce özgürlüğü kullanılır, ne de diğer haklar kullanılır. Güvenlik güçleri üzerindeki bu cezasızlık kaldırılmalıdır. Bunun sebebi şu andaki mevcut iktidardır, Başbakan Davutoğlu’dur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iktidarı devralmıştır. Hepsinin elinde çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın kanı vardır” dedi.

 

CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Türmen de “Çocukların devlet tarafından öldürülmesini durdurmak hepimizin borcudur. Bu toplumun görevidir. Hepimiz elbirliği ile bunlara son vermeliyiz” diye konuştu.