CHP’li Tanrıkulu: AKP yolsuzlukları saklamak için Dersim’i kullanıyor

CHP’li Tanrıkulu: AKP yolsuzlukları saklamak için Dersim’i kullanıyor
14 Kasım 2014 17:39

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Kocaeli İl Teşkilatı’na ziyarette düzenlediği basın toplahtısında, AK Parti’nin gündemi başka yerlere çekmek için farklı konuları tartıştığını belirterek, “Bunlardan biri de Dersim meselesiydi. Dersim’de yaşananların bu şekilde kullanılması acılara saygısızlıktır. Bana göreyse siyasi bir ahlaksıztır” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı olan ve Dersim olaylarıyla ilgili özür dilemesi nedeniyle parti içinde eleştirilen Sezgin Tanrıkulu, CHP Kocaeli İl Teşkilatı’nda Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Mehmet Hilal kaplan ve İl Başkanı Yalçın Kuşkan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Önce önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerle ilgili bilgi veren ve Kocaeli’nde milletvekili adaylarının belirlenmesi için kesinlikle ön saçim yapılacağını açıklayan Tanrıkulu, “Tüm Merkez Yürütme Kurulu üyeleri seçimi beklemeden il örgütlerine giderek denetleme yapıyor ve ardından parti meclisine öneri sunuyor. Yarın Giresun ve Pazar günü Eskişehir’de olacağım. Genel merkez olarak 9 bölge toplantısıyla toplam 81 il örgütünü bir arada toplamış olmayı hedefliyoruz. Seçim bildirgemiziyse örgütümüzün yanı sıra STK ve halktan alacağımız desteklerle hazırlayacağız” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde “Dersim katliamı için özür diliyorum” açıklaması tartışmalara yolaçan ve bu sözleri hatırlatılan Sezgin Tanrıkulu şunları söyledi:

 

“Türkiye yoğun bir gündemle karşı karşıya. Fakat AKP bu gündemi başka yerlere çekmek için farklı konuları tartışıyor. Bunlardan biri de Dersim meselesiydi. Dersim’de yaşananların bu şekilde kullanılması acılara saygısızlıktır. Bana göre ise siyasi bir ahlaksıztır. AKP yine bu günlerde yaptığı AK Saray’ın yolsuzluklarını saklamak için Dersim’i kullanmaktadır. Eğer hükümette bir samimiyet varsa, bizim meclise teklif ettiğimiz yasa ve öneriler kabul edilir, gereken araştırmalar yapılır. Türkiye’nin gündeminde bin odalı 1 katrilyon 370 milyona yapılan kaçak sarayı var. Bu sarayı gündemden düşürmek için, Ermenek’i gündemden düşürmek için, maalesef farklı konular ısıtılıp kamuoyuna sunuluyor. Bu çok yanlıştır ve siyasi ahlaksızlıktır.”