CHP’li Tanrıkulu: A.O.Ç’de inşa edilen Cumhurbaşkanlığı binası mı olacak?

CHP’li Tanrıkulu: A.O.Ç’de inşa edilen Cumhurbaşkanlığı binası mı olacak?
29 Ağustos 2014 09:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “A.O.Ç’de inşa edilen Başbakanlık Binasının adı ‘Cumhurbaşkanlığı Binası’ olarak mı değiştirilecektir?” diye sordu.

 

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Arınç’a A.O.Ç’de mahkeme kararına rağmen inşaatı devam eden Başbakanlık Binasının Cumhurbaşkanlığı Binası olarak kullanılmasına zemin hazırlamak amacıyla, Çankaya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün yeniden inşa bahanesiyle yıkılacağı iddialarını sordu. Tanrıkulu, şu soruların yanıtını istedi:

 

“Atatürk Orman Çiftliği (A.O.Ç) arazisinde yapımı devam eden bina da Başbakanlık Binası olarak inşa edildiğine göre Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı görevi süresince artık başbakan olmamasına rağmen A.O.Ç’de inşa edilen Başbakanlık Binasını mı kullanacaktır?
Eğer Recep Tayyip Erdoğan A.O.Ç’de mahkeme kararlarına rağmen inşa edilen Başbakanlık Binasını resmi ikametgah olarak kullanacaksa en başından beri kamuoyu ve mahkemeler yanıltılarak söz konusu Başbakanlık Binası başka bir amaç için mi inşa edilmiştir; o halde o gerçek amaç nedir?

 

A.O.Ç’de inşa edilen Başbakanlık Binası’nın adı Cumhurbaşkanlığı Binası olarak mı değiştirilecektir?

Cumhurbaşkanlığı seçiminden 7 gün sonra 17 Ağustos 2014 tarihinde saat 11.18’de A.O.Ç’de yeni Başbakanlık binasına 200-300 metre mesafede başlayan ve yaklaşık 3,5 dönümlük (3 bin 500 metrekare) ağaçlık arazinin zarar görmesine yol açan yangının sabotaj olduğu iddiası doğru mudur; iddia doğru ise herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır veya başlatılacak mıdır?”