CHP’li Tanal: Yargı, cezaevinde rehin durumda

CHP’li Tanal: Yargı, cezaevinde rehin durumda
7 Mayıs 2015 09:00

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 63 emniyet mensubu hakkında tahliye ve reddihâkim kararı verdikleri için tutuklanan eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer ve eski 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik’i Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Tanal, “Gelinen noktada yargı, yürütme tarafından baskı altına alınmış ve cezaevinde rehin durumda.” dedi.

 

 

Tutuklanan hâkimlerle ilgili dosyada somut bir delil olmadığını belirten Tanal, “Bugüne kadar terör örgütüne üye olma ve darbeye teşebbüs ile ilgili dosyada somut bir delil yok. Yargıçların tutuklanmasının gerekçesi 29. Asliye’nin verdiği reddihâkim ve 32. Asliye Hakimi’nin verdiği tahliye kararı, onları ‘terör örgütü üyesi’ yapmış durumda. Aynı zamanda darbeden dolayı suçlanıyorlar. Bunları tutuklanmaları için yeterli bir gerekçe olarak göstermişler.” şeklinde konuştu.

 

 

Tutuklanan iki ismin de moralli olduğunu belirten Tanal, hâkimlerin verdikleri kararın hukuka, Anayasa’ya ve uluslararası hukuka uygun olduğunu kaydettiklerini söyledi. Tanal, hâkimlerin kendisine söylediklerini şöyle aktardı: “Vicdanen çok rahatız. Türk milleti adına yasalara uygun olarak karar verdik. Bunun dışında dosyada tutuklandığımız suçlarla ilgili tek bir delil yoktur. Tek üzüntümüz Türk yargısının içerisinde bulunduğu vahim durumdur. Hukuk Türkiye’ye en kısa sürede geri dönecek ve hukuksuzluk yapanlar bağımsız Türkiye yargısı karşısında hesap verecekler.”

 

 

Hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer’i tutuklatan iktidarın, herkese gözdağı vermek istediğini vurgulayan Mahmut Tanal, 76 milyon Türkiye vatandaşının tehlike altında bulunduğunu vurguladı.

 

 

Herkesi hâkimlere sahip çıkmaya çağıran CHP’li Tanal, “Burada şu anda tutuklanan Türk milletidir. Bu yargıçlar verdikleri karardan dolayı tutuklandılar. Bundan sonra iktidarın istemediği, hoşuna gitmediği kararları veren bütün yargıçlara ve savcılara bir gözdağıdır.” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Zaman / Selman Güneş