CHP’li Tanal: Hakimin ‘İsmail kaç’ dediği kişi kim?

CHP’li Tanal: Hakimin ‘İsmail kaç’ dediği kişi kim?
26 Temmuz 2014 19:09

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Adliyesi’nde yaşanan esrarengiz olayı basın mensuplarıyla paylaştı.

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polisleri yargılayan hakimin, odasında esrarengiz bir kişiyle görüşürken görüntülendiğini söyledi.

.

.

Tanal, hakimin ‘İsmail kaç…’ demesi üzerine adliye koridorlarında koşmaya başlayan kişinin kim olduğunu sordu. Adalet Bakanlığı ve HSYK’yı göreve çağıran Tanal, “Adileyede haydut devlet vardır” dedi.

 

Mahmut Tanal açıklamasından şunları söyledi: “Biz burda insan haklarının adil yargılama ilkesinin gerçekleşmesini istiyoruz. Burada avukatı sorgu yargıcı çıkardı. Yargılama avukatsız olamaz. Avukatsız yapılan yargılama adil olamaz. Avukat duruşmadan çıkarılıyorsa oradan adalet dışarı çıkarılmıştır. Siyaset içeri girmiştir. Nasıl siyaset içeri girmiştir. Bu sorgu yargıcı ara verdikten sonra sorgu yargıcının odasına gittik ne zaman duruşma başlayacak dedik. Ben toplantı halindeyim dedi. Emniyet müdürleriyle toplantı yapılıyormuş.

 

‘YARGIÇ BİRİNE ‘KAÇ’ DİYORSA ORADA HAYDUT DEVLET VARDIR’

 

Ceza hukuku bu anayasa herkese lazım biz bunu uygulanmasını talep ediyoruz. Bir yargıç bizzat sorgulamayı yütüren emniyet müdürüyle görüşemez. Tavsiye terkin alamaz. Bu suçtur. Tarafsızlığı gölgeler. Herşey kayıtlara alındı. Hukuk devleti olan ülkede yargıç birene kaç diyorsa orada haydut devlet vardır, otoriter devlet verdı.

 

‘HAKİMİN ‘İSMAİL KAÇ…’ İFADESİ GÖRÜNTÜLENDİ’

 

‘İsmail kaç’ diyen hakimin görüntüleri vardır. Burada kirli bir ilişki vardır. Derhal Adalet Bakanlığı, HSYK’nın bu pisliği temizlemisi lazım. Burada kirli karanlık ilişkiler vardır. Bu davayı takip eden avukatları kutluyorum. Şapka düşmütür kel görünmüştür.”