CHP’li Tanal: Devlet okullarında yapılan AKP propagandasına MEB göz yumuyor

CHP’li Tanal: Devlet okullarında yapılan AKP propagandasına MEB göz yumuyor
6 Mayıs 2015 08:00

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, AK Parti milletvekili adaylarının, İmam Hatip Liselerindeki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde velilere yönelik AK Parti propagandası yaptığını, bu duruma Milli Eğitim Bakanlığı ve kaymakamlıkların göz yumduğunu belirtti. Tanal, bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın da hiçbir vasfı olmadığı halde Diyarbakır, İzmir gibi illerde İmam Hatip Lisesi müdürleri ile toplantılar yaptığını hatırlattı.

 

 

CHP’li Mahmut Tanal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “AKP, Kutlu Doğum Haftası gibi manevi değerleri dahi siyasi propagandasına alet ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hiçbir vasfı ve yetkisi olmayan oğlu Bilal Erdoğan ise lise müdürleri ile toplantılar düzenliyor ve daha da vahimi Milli Eğitim Bakanı’nın bu gelişmelere göz yumuyor. AKP’nin sistematik ve planlı bir şekilde devlet okullarında yaptığı siyasi propaganda yasaya aykırıdır.” dedi.

 

 

Bu konuyu TBMM gündemine taşıyan Mahmut Tanal olayların gelişimini şu şekilde aktardı: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan herhangi bir resmi vasfı ve yetkisi olmadığı halde çeşitli illerde İmam Hatip Lisesi müdürleri ile toplantılar düzenliyor. Son olarak Diyarbakır ve İzmir’de İHL müdürleri ile bir araya gelen Bilal Erdoğan’ın bu toplantılarına valilerin ve iş adamlarının katılması dikkat çekici. Okul müdürleri ile iş adamlarının nasıl bir münasebeti olabilir? Bu kişiler arasında nasıl bir ilişki kurulmak istenmektedir? Resmi sıfatı olmayan Bilal Erdoğan’ın düzenlediği bu toplantılarda valilerin ne işi vardır? Seçim öncesi yapılan bu toplantıların amacını sorgulamak gerekiyor. Milli Eğitim Bakanı ise kendisine paralel faaliyet gösteren Bilal Erdoğan’ın bu toplantılarına seyirci olmakla yetiniyor. İçişleri Bakanlığı’da valilerin bu toplantılara katılmalarına seyirci oluyor.”

 

 

GEBZE ANADOLU KIZ İMAM HATİP LİSESİ’NDE YAŞANANLAR

 

 

“Kocaeli ili Gebze ilçemizde bulunan Gebze Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Fıkıh ve Siyer Yarışması’ ödül törenine AKP milletvekili adayı Cemalettin Kaflı, AKP’li Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AKP Kadın Kolları Başkanı Buket Tatoğlu, AKP’li Belediye Meclis Üyeleri davet edildi. Davet edilen bu şahıslardan AKP Kocaeli milletvekili adayı Cemalettin Kaflı ile AKP’li Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker öğrenci velilerine yönelik konuşma yaparak açıkça AKP’ye oy istediler. Bu duruma tepki gösteren bazı veliler durumu Gebze Kaymakamlığı’na şikayet etti. Ancak ne Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ne de Gebze Kaymakamlığı’ndan herhangi bir müdahale gelmedi.”

 

 

KEÇİÖREN ŞENLİK İLKOKUL’UNDA YAŞANANLAR

 

 

“Yine Ankara ili Keçiören ilçesinde bulunan Şenlik İlkokulu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde AKP milletvekili adayı Mahmut Sami Mallı’nın velilere konuşma yaparak açıkça AKP’ye oy istemesi velileri oldukça rahatsız etti. AKP’nin devlet okulları üzerinden açıkça yürüttüğü siyasi propagandaların gittikçe artması ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu durumu görmezden gelmesi tepkilere yol açıyor.”