CHP’li Tamaylıgil: Yüksek mevkilerdeki kişiler alçaksa ülke abat olmaz

CHP’li Tamaylıgil: Yüksek mevkilerdeki kişiler alçaksa ülke abat olmaz
8 Mart 2014 10:55

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Yüksek mevkilerde bulunan kişiler, alçak kişilerse o ülke abat olmaz” dedi. Tamaylıgil, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliyesi hakkında da “Ergenekon’un savcısıyım diye övünen yürütmenin başındaki kişi, buna yüreklilikle nasıl cevap verecektir?” diye sordu.

 

 

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Afyonkarahisar’da, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. CHP Merkez Seçim Bürosu’ndaki etkinliğe, Tamaylıgil’in yanı sıra CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Belediye Başkan adayı Mehmet Ecer ve çok sayıda partili katıldı.

 

KADINLAR İÇİN GÖREV TANIMI

 

Etkinlikte konuşan Bihlun Tamaylıgil, 30 Mart’taki yerel seçimlerde CHP’nin önemli bir başarı kazanacağını kaydetti. Tamaylıgil, partili kadınlara seslenerek, “Bir kadın olarak, siyasi ahlak açısından ortaya konulan tablodan üzüntü duyuyorum. Ahlak, iyi düşünmektir, iyi söylemektir, iyi yapmaktır. Bugün ne düşünülen, ne söylenen, ne de yapılanların iyilikle uzaktan yakından alakası yok. Hepimizin üzerindeki en önemli görev, bu karanlık ve karanlığın getirmiş olduğu bozuk düzenden kurtarmak olmalı. Yüksek mevkilerde bulunan kişiler, alçak kişilerse o ülke abat olmaz” dedi.

 

bde33ecc7067a659e170460e2459c6ee

 

‘DAVANIN SAVCISIYIM’ HATIRLATMASI

 

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliyesini de değerlendiren Tamaylıgil, Başbakan Erdoğan’ın, “Ergenekon davasının savcısıyım” demecinin unutulmaması gerektiğini söyledi. “Afyonkarahisarlı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliyesini seyrettik” diyen Tamaylıgil, şöyle konuştu:

 

“Çok geç kalmış bir karardır. Yürütmenin başındaki kişiler, bu konuyla ilgili timsah gözyaşları döker gibi söylemler içerisinde. Silivri tutsaklarının büyük bir haksızlıkla karşılaştıklarını, bu haksızlıkları dile getirmek üzere mahkemelere katıldık, halkımızla buluşarak o günleri geçirdik. Yürütmenin başındaki şahıs, biz hak ve adaletin peşindeyken, hakkımızda suç duyurularında bulunacağı tehdidiyle, beyanatlarıyla karşılık verdi. Adaletin hassas terazisinin doğru sonuçlara ulaşmasının gerekliliğini her zaman dile getiriyoruz. Başbuğ’un tahliyesi önemlidir. ‘Ergenekon’un savcısıyım’ diye övünen yürütmenin başındaki kişi, buna yüreklilikle nasıl cevap verecektir.?”

 

Etkinlik, Kadınlar Günü dolayısıyla pasta kesilmesiyle sona erdi.