‘CHP’li Sipahi ile 17 Aralık hortlayabilir’

‘CHP’li Sipahi ile 17 Aralık hortlayabilir’
8 Ocak 2018 11:26

İktidarın “CHP’yi belediyeleri ile yıkma” operasyonunun son durağı Beşiktaş’ta şimdilik gözden kaçan ya da belki de gözlerden uzak tutulmaya çalışılan bir noktası var.

 

 

Can Ataklı / Korkusuz

 

CHP’li belediyelere yönelik operasyon Ataşehir’de başlamıştı. Ataşehir’de sadece belediye başkanı Battal İlgezdi görevden alınmış başka kimseye dokunulmamıştı. Beşiktaş’ta ise farklı bir yöntem uygulandı.

 

Belediye başkanı Murat Hazinedar görevden alınırken başkan yardımcısı yerinden edildi. Ama bir de başka isim vardı. Belediye meclis üyelerinden Hüseyin Avni Sipahi de görevden alınanlar arasında sayılıyordu.

 

Sipahi görevden alınma gerekçesinin kendisine sorulması üzerine son derece rahat bir tavırla “Benim bir şeyim yok ki, herhalde bir yanlışlık yaptılar, hatayı görünce düzelteceklerdir” demişti.

 

Geçen 5 günde henüz hatayı görüp de Hüseyin Avni Sipahi’yi listeden çıkaran yok. Peki, Hüseyin Avni Sipahi’nin de görevden alınmasının önemi nedir? Hüseyin Avni Sipahi meşhur 17-25 Aralık yolsuzluk dosyasında adı geçen isimlerden biri. Daha doğrusu adı geçen isimlerden biri değil, yolsuzluk davasının bir numaralı sanığı idi Hüseyin Avni Sipahi. O gün 4 bakanın oğlu gözaltına alınmıştı.

 

Halk Bankası genel müdürü evindeki ayakkabı kutuları içindeki milyonlarca dolarla ele geçirilmişti. Bazı bakanların ve önemli isimlerin de bu yolsuzluk davası içinde oldukları belirtiliyordu.

 

Savcılıktan yapılan açıklamaya göre bütün bu yolsuzluk operasyonunun bir numaralı sanığı Hüseyin Avni Sipahi idi ve ilk operasyonda da gözaltına alınmıştı. Operasyonda oğlu gözaltına alınan Çevre Bakanı Hüseyin Bayraktar’ın bir yakınını aradığında “Sipahi’yi de aldılar mı, aldılarsa yandık” dediği dinlemeye takılmıştı.

 

Kısa bir süre sonra dönemin başbakanı duruma müdahale etti, operasyonu yapan polisler ve savcılar hemen dağıtıldı, gözaltına alınanlar serbest bırakıldı, yolsuzluk operasyonunun en kilit ismi Reza Zarrab yandaş medya ekranlarında Türk bayrağı önünde konuşturuldu. Hüseyin Avni Sipahi elbette o sırada kamuoyu tarafından pek tanınmıyordu ve kimse de dikkat etmedi.

 

Bu kişinin adı bir süre sonra CHP belediye meclis üyesi adayı olarak duyuldu. Partisi Sipahi’yi listenin sonuna doğru bir yere koymuştu, ancak listeyi YSK’ya götürme görevini üstlenen Sipahi yolda adını en tepeye yazmıştı. Bu usulsüzlüktü, AKP itiraz etse CHP seçimlere katılamayabilirdi ama AKP bunu yapmadı, Beşiktaş’ta bu isimlerin seçilmesini istedi adeta.

 

Hüseyin Avni Sipahi’nin o dönemde adını son olarak Meclis’teki grup toplantısında CHP Genel Başkanı’nın ağzından duyduk. Kılıçdaroğlu’nun kürsüden “17-25 Aralık tapelerini” okurken Hüseyin Avni Sipahi’nin “çete lideri” olduğunun anlatıldığı bölümü seçmişti ve “Bu hırsızlara geçit mi vereceğiz” diye soruyordu.

 

Nedense hiçbir CHP’li “Efendim o isim şu anda adayımız” dememişti. Hüseyin Avni Sipahi’nin adı şimdi de İçişleri Bakanı tarafından Beşiktaş Belediyesi’nde görevden alınan isimler arasında. Şimdi ortada garip bir durum var.

 

İçişlerine bakan kişi herhalde Hüseyin Avni Sipahi’nin adının hemen 17-25 Aralık’ı çağrıştıracağını biliyordur. Ancak bunu bilen yandaş medyanın Hüseyin Avni Sipahi’den söz etmesi mümkün değil.

 

 

CHP’ye yakın medya da partiye zarar gelmesin diye bu isimden söz etmeyebilir. Ama ne olursa olsun Hüseyin Avni Sipahi adı 17-25 Aralık’la gündeme gelecektir. Süleyman Soylu en tepeye bir şeyler mi söylemeye çalışıyor acaba? Bu konudaki duyumlarımı da yarın yazacağım. Çok heyecanlı olacak.

 

hbr