CHP’li Sındır: Göstermelik toplantılar bitince iktidar muhtarları unuttu!

CHP’li Sındır: Göstermelik toplantılar bitince iktidar muhtarları unuttu!
17 Ağustos 2020 10:33

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Tire’de Muhtarlarla bir araya geldi, Millet İttifakı olarak ilk genel seçimlerde iktidar olacaklarını ve Parlamenter Demokrasiyi güçlendirerek yeniden kuracaklarını söyledi.

 
Tire CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ve Tire İyi Parti İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt’la beraber Tireli muhtarlara seslenen Sındır, “Millet İttifakı olarak ilk genel seçimlerde iktidar olacak, parlamenter demokrasiyi güçlendirerek yeniden kuracak ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta dile getirdiği Türkiye’nin 5 temel sorunu olan demokrasi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve ekonomiye kalıcı çözümler üreteceğiz. Muhtarlar, yurttaşlarımız için çözüm odağı ve dert ortağıdır. Mahallenin, mahallelinin sorununu en iyi onlar bilir. Bu sebeple sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla yapılması gerekir” dedi.

 
“DEMOKRASİNİN İLK KURUMU”

 
Sözlerine muhtarların yerel yönetimlerin temel direği ve yerelde demokrasinin ilk kurumu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, “mahallesini tanıyan, sorunları bilen ve yerel demokrasinin yapı taşı muhtarlarımızdır. Kentlerimizin, köylerimizin mahallelerinde vatandaşlarımızın sorunlarını en iyi bilen, yaşam alanlarımızın kılcal damarlarına nüfuz edebilen kişiler yine muhtarlarımız. Muhtarlık seçimleri yüzde 100 saf demokrasi seçimidir. Çünkü muhtarlar hiçbir partinin, logosunu, amblemini kullanmadan kendi adıyla çıkar ve vatandaş seçimini yapar. Fakat seçimlerde nasıl ki belediye meclis üyeleri için oy pusulası varsa muhtar adayları içinde aynı oy pusulaları olmalı. Birçok seçim bölgesinde muhtar adaylarının isimlerinin yazılı olduğu kağıtların diğer adaylar ya da diğer adayların destekçileri tarafından seçim kabininden alınıp götürüldüğü şikayetlerini aldık” dedi.

 
“GÖSTERMELİK TOPLANTILARDA BİTİNCE İKTİDAR MUHTARLARI UNUTTU”

 
Muhtarların vatandaşlar için çözüm odağı ve dert ortağı olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “Bir mahalleye bir yatırım yapılacaksa önce muhtarın görüşünün alınması gerekir çünkü vatandaşın en kolay ulaştığı, derdini, sıkıntısını, talebini anlatabildiği kişi muhtarlarımızdır. AKP iktidarı muhtarlarımıza yeterli, desteği ve önemi vermiyor. Sarayda yapılan göstermelik toplantılarda bitince iktidar muhtarları unuttu. Özlük hakları sorunları başta olmak üzere kalıcı yerleri olmayan muhtarlarımız var, her sorunda ilk onların kapısı çalınıyor ama bir sekretaryaları bile yok. Hiçbir ödenekleri ve bütçeleri yok. Muhtarlar, yurttaşlarımız için çözüm odağı ve dert ortağıdır. Mahallenin, mahallelinin sorununu en iyi onlar bilir. Bu sebeple sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla yapılması gerekir. Tüm muhtarlarımızın Meclis’te sesleri olmaya, sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz. Muhtarlarımız vatandaşın dert ortağıdır, değer verin” dedi.

 
“İKTİDAR OLACAĞIZ”

 
Millet İttifakı olarak Türkiye’nin parlamenter demokrasiye yeniden dönüşünü sağlayacaklarını ifade eden Sındır şöyle konuştu: “yapılacak ilk yerel seçimlerde Millet İttifakı olarak hem parlamentoda nitelikli çoğunluğu sağlayacağız hem de Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız. Ve sonrasında güçlü bir parlamenter demokratik düzen için anayasa değişikliğini gerçekleştireceğiz. Rejim değişti Türkiye her geçen yıl, ay hatta gün daha kötüye gitti. Çiftçimiz, esnafımız, köylümüz, emeklimiz, işçimiz, memurumuz ne yazık ki sayelerinde açlık ve sefalete terk edildi. Türkiye’nin dört bir yanında yaptığımız ziyaretlerde görüyoruz ki yurttaşlarımıza artık yeter diyor. İlk genel seçimler Türkiye için bir kırılma noktası. Milletimizin egemenlik haklarının elinden alınıp, tek adam rejimine devredilmesine dur diyecek, bu karanlık dönemi sonlandıracağız. Türkiye’nin demokratik ve uygar dünyadan uzaklaştırılmasına, yanlış politikalar ve bireysel çıkarlar nedeniyle toplumun ayrıştırılmasına son vereceğiz. Anayasayı, kanunları yok sayan bu zihniyet bir daha gelememek üzere gidecek. Millet İttifakı olarak ilk genel seçimlerde iktidar olacak, parlamenter demokrasiyi güçlendirerek yeniden kuracak ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta dile getirdiği Türkiye’nin 5 temel sorunu olan demokrasi, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve ekonomiye kalıcı çözümler üreteceğiz. Biz tüm yurttaşlarımızı eşit kılacağımız bir düzen için iktidar olacağız.”