CHP’li Sındır: Bu torba yasa derin ekonomik krizin ve çaresizliğinizin itirafıdır!

CHP’li Sındır: Bu torba yasa derin ekonomik krizin ve çaresizliğinizin itirafıdır!
12 Temmuz 2019 10:41

AK Parti tarafından Meclis’e sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun (Torba Kanun) Teklifinin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam ediyor. Çarşamba günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine başlanan Torba Kanun; geçim zorluğu yaşayan geniş halk kesiminin hayatını kolaylaştırmak yerine bir avuç yandaş sermaye grubunu kollayan ve bunun için de Cumhurbaşkanının yetkilerini güçlendiren maddeler içermekte.

 

 

CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır komisyonda kanunun tümü üzerine yaptığı değerlendirmede; “Bu torba yasa derin krizin ve çaresizliğinizin bir itirafıdır. İktidarın, yurttaşı değil yandaşı, üretimi değil tüketimi ve ithalatı teşvik eden politikalarının bir sonucu önümüze getirilmiştir” dedi.

 

 

“ÜRETİMİN DEĞİL TÜKETİMİN, YURTTAŞIN DEĞİL YANDAŞIN TORBA YASASI”

 
Sındır komisyon görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada; “Bu torba yasa aslında Türkiye’de hoyratça yapılan harcamaların bir sonucu olarak önümüze gelmiş bir yasadır. Bu torba yasa Türkiye’de üretimi değil tüketimi ve ithalatı teşvik eden politikaların sonucunda önümüze gelmiş bir torba yasadır. Yapılan plansız harcamaların sonucunda önümüze gelmiş ve israfın bugüne kadar yönetimde esas alındığı bir sürecin sonucu olarak önümüze gelmiş bir torba yasadır. Kamu özel iş birliğinde olduğu gibi, örtülü harcamaların örtüsünü bile kaldırmadan, o sözleşmelerin ne olduğunu bile görmeden, yasal düzenlemeyle onların örtüsü altında birtakım düzenlemelerle önümüze gelmiş bir torba yasa” ifadelerini kullandı.

 

 

“BU TORBADA EYT’Lİ, EMEKLİ, ÇİFTÇİ VE ESNAF YOK!”

 

 
Getirilen bu yasa teklifi için iktidarı sert bir şekilde eleştiren CHP’li Sındır; “EYT’lilerin Meclisten beklentileri varken, Hükümetin yani siyasal iktidar olan AKP’nin verdiği bir söz olan 3600 ek gösterge sorunu çözülmemişken, emeklinin, işçinin, memurun, ücretlilerin beklentileri karşılanmamışken, çiftçinin, esnafın ve sanayicinin umutlarının hayale dönüştüğü bir torba yasa getirdiniz. Bu torba yasa, krizin ve çaresizliğinizin bir itirafıdır” dedi.