CHP’li Şeker: Vatandaşın arazisini yandaş firmaya verip AVM diktiler

CHP’li Şeker: Vatandaşın arazisini yandaş firmaya verip AVM diktiler
8 Ekim 2017 11:28

CHP’li Şeker, “İkitelli’deki arazi önce eğitim alanı, sonra ticaret alanı yapıldı ve yandaş şirkete verildi. Şirket de AVM yaptı. Hem Hazine hem vatandaş zarara uğratıldı” dedi…

 

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İkitelli’de, vatandaşa ait bir arazinin önce “eğitim alanı” olarak ilan edilip, daha sonra da plan değişikliğiyle “ticari alan” yapıldığı ve yandaş firmaya verilerek alışveriş merkezi inşa ettirildiğini öne sürdü. Şeker, “Küçükçekmece Belediyesi, TOKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, özel mülk sahibi vatandaşı mağdur etti” dedi. Konuyu bir önergeyle TBMM gündemine de taşıyan Şeker, şunları söyledi:

 

“ORGANİZE İŞ BİRLİĞİ”

 

“İkitelli Mahallesi Tepeüstü Mevkii 2453 nolu parselin de aralarında bulunduğu alan, 2007’de belediye tarafından alınmak istendi. Sahipleri araziyi satmayınca imar plan değişikliğiyle bu arazi, eğitim alanına dönüştürüldü. Sonra da ticaret alanına çevrilip, bir yandaş şirket tarafından alışveriş merkezi yapıldı. Hem Hazine, hem de vatandaş, organize iş birliğiyle zarara uğratıldı.”
Şeker, Başbakan Binali Yıldırım’a “Birçok yerleşim yerinde, yeni okul yapacak alan olmadığı için 70-80 mevcutlu sınıflarda eğitim verilirken, onbinlerce öğrenci açık liselere yönlendirilirken, imar planlarında eğitim alanı olarak görülen parsellerin bu vasıftan çıkarılma gerekçesi nedir?” diye sordu.

 

 

Kaynak: Ali Ekber Ertürk/Sözcü

 

CHP’li Şeker: Vatandaşın arazisini yandaş firmaya verip AVM diktiler