CHP’li Şeker, ODA TV’ye katliam çağrısına sessiz kalınmasına tepki gösterdi!

CHP’li Şeker, ODA TV’ye katliam çağrısına sessiz kalınmasına tepki gösterdi!
31 Aralık 2018 12:33

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) verdiği bir röportaj ile ODA TV’yi alenen hedef göstermesi üzerine konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği soru önergesi ile Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, bu katliam çağrısına en sert şekilde adli ve idari yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti.

 

 
Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) verdiği bir röportajda “Charlie Hebdo ve Efendimiz dönemindeki Ka’b Bin Eşrefler sürekli dilleri ile alay ederek, kampanyalar yaparak, bir takım algı operasyonları ile hakaret etmeye çalışmışlardır fakat bu yaptıkları yanlarına kar kalmamıştır. Ben inanıyorum ki bu yaptıkları, toplumun vicdanında bunlar mahkûm olacaklardır Ve özür dilemeye davet ediyorum bu beyefendileri. Çünkü tevbe kabul edilir biliyorsunuz (gülümsüyor) ölmeden önce” ifadelerini kullanarak ODA TV’yi alenen hedef gösterdiğini söyleyen Şeker, “Ahmet Altıok Charlie Hebdo katliamını örnek göstererek ODA TV’ye de katliam yapılması gerektiği anlamına gelen sözler ile bir basın yayın kuruluşunu ve çalışanlarını hedef göstermekten çekinmemiştir” dedi.

 
“Yakın tarihimizde birçok kıymetli ve korkusuz gazetecinin faili meçhul cinayetlere kurban gittiği göz önüne alındığında, bir devlet memurunun böyle bir katliam çağrısını soğukkanlı bir şekilde yapması ciddi tehlikeler yaratacaktır. Bir il müftüsünün bu çağrısını görev edinen kişi ya da grupların ODA TV’ye yönelik bir katliamda bulunmasının önüne bir an evvel geçilmeli, sorumsuzca hedef gösteren il müftüsü hakkında da en sert şekilde adli ve idari yaptırımda bulunulmalıdır” diyen Şeker, 2017 yılının ilk günü gerçekleştirilen Reina katliamını hatırlattı.
“2016 yılını 2017 yılına bağlayan gece İstanbul’da gerçekleştirilen Reina katliamının acısı hala hafızalarda tazeyken, bu tür bir katliam çağrısının da cezasız kalması özellikle vatandaşların can güvenliğini zedeleyecektir” diye konuşan Şeker, son günlerde yılbaşı karşıtı ifadelerin baskı ve tehdit unsuruna dönüştüğünü söyledi.

 
“Son günlerde Türkiye’nin dört bir yanında yılbaşı kutlayanları hedef gösteren afişlerin asıldığı, bildirilerin dağıtıldığı; okullarda yılbaşı kutlanmaması yönünde baskıların arttığı da göz önüne alınılsa yılbaşını kutlayan vatandaşlarımızın kendilerini nasıl bir tedirginliğin içerisinde hissettiği daha net anlaşılacaktır” diyen Şeker Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok hakkında bir an evvel gerekli idari ve adli işlemlerin başlatılması gerektiğini savunarak “Herhangi bir idari ya da adli işlem başlatılmadı ise bu işlemler için birilerinin bu çağrıyı görev kabul edip katliam gerçekleştirmesi mi beklenmektedir?” diye sordu.

 
CHP’li Şeker aşağıdaki sorulara yanıt istedi:

 
1. ODA TV’yi hedef gösteren ve Charlie Hebdo katliamını örnek göstererek aleni katliam çağrısında bulunan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok hakkında başlatılan herhangi bir idari ya da adli işlem var mıdır?
2. ODA TV’ye ve çalışanlarına yönelik herhangi bir koruma işlemi başlatılmış mıdır?

 
3. Yılbaşını kutlayan vatandaşları alenen hedef gösteren afiş, bildiri ve söylemlere yönelik başlatılan herhangi bir adli ya da idari işlem var mıdır?

 
4 Reina katliamı benzeri yeni bir saldırı ya da katliamın gerçekleştirilmemesi için alınan tedbirler nelerdir?

 
5. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından mavi bültenle aranan ve hakkında ödül konan bir IŞİD mensubu kendiliğinden teslim olmasının ardından serbest bırakılmış, kamuoyunun ardından tekrar tutuklanmıştı. Bugün itibariyle benzeri şekilde kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri aranma listelerinde yer aldığı halde tutuksuz yargılanan terör örgütü üyesi var mıdır?