CHP’li Şeker: Meclis’in tam önünde Atatürk’e büyük saygısızlık!

CHP’li Şeker: Meclis’in tam önünde Atatürk’e büyük saygısızlık!
12 Ağustos 2017 11:41

İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker TBMM önündeki Atatürk Meydanı’nın bakımsızlığının nedenini Başbakan Yıldırım’a sordu.

 

 

 

Dr. Ali Şeker yaptığı açıklamada “Ankara’nın merkezinde, TBMM’nin hemen önünde, yerli yabancı turistlerin, diplomatların geçiş güzergâhında yer alan ve 1. Dünya savaşı sonrasından cumhuriyetin kuruluşuna kadar bir sürecin betimlendiği meydan, ismi Atatürk Meydanı olduğu için mi bu kadar bakımsız bırakılıyor” diye sordu.

 

 

CHP’li Şeker, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve bu kuruluş sürecine kadar yaşananları konu alan bu anlamlı meydan, son yıllarda rutin bakımlarının yapılmaması ve gereken ilgi ve özenin gösterilmemesi sebebiyle üzerine yazılmış olan kabartma yazıları dökülmüş, mermerleri granitleri kırılmış, kirlenmiş, havuzlarında su akmaması nedeniyle kalan su birikintileri yosun tutmuş durumdadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyetin kurucu kadrolarına saygı nişanesi olarak yaptırılan bu meydanın son dönemlerdeki bu harabe görünüme terk edilmesi meydandan sorumlu olanların ve kenti yönetenlerin geçmişimize gösterdikleri saygının bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

 

 

Dr. Ali Şeker AKP Genel Başkanı’nın “15 Temmuz 18 Mart’tan daha anlamlı” sözleriyle ülkeyi yine bir ayrıştırmaya götürmeye çalıştığını söyleyerek “Cumhuriyet ve Atatürk ile dertleri var. Bu nedenle Atatürk ismini hemen hemen her yerden silmeye çalışıyorlar” dedi.

 

 

ÇANAKKALE SAVAŞINI ANLATAN VİDEOLARDA ATATÜRK’TEN BAHSEDİLMİYOR

 

 

Ankara Atatürk Meydanı ile ilgili olarak verdiği soru önergesi hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Ali Şeker “Dünyanın her yerinde, iktidarlar, yaptıkları büyük eserlere o ülkenin kurucusunun ismini verirler. Bundan gocunmazlar. 15 yıldır ülkemizde tam tersi bir durum yaşanıyor. Çanakkale savaşını anlatan videolarda Atatürk’ten bahsedilmiyor. İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi yıkılmaya çalışılıyor. Her yerde Atatürk büstlerine saldırılar yapılıyor. Stadyumlardan, spor salonlarından, okullardan, caddelerden, sokaklardan Atatürk ismini siliyorlar. Yaptıkları bu uygulamalar, beklediklerinin aksine Atatürk sevgisini artırınca daha da saldırganlaşıyorlar.” dedi. Ayrıca CHP İstanbul Milletvekili, Atatürk meydanının harabe gibi olmasının sebebini bu çabaların bir sonucu olarak gördüğünü belirtti.

 

 

Atatürk’ün ismini silme çabalarının beyhude bir çaba olduğunu ifade eden Ali Şeker, “7’de 70’e insanların kalplerine yerleşmiş bu sevgi asla ve asla silinemez” diyerek Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlanmasını istemiyle şu soruları yöneltti:

 

 

1- Atatürk Meydanı’nın bakım ve kontrollerinden hangi kurum ve yöneticiler sorumludur?

2- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hemen yanında bulunan böyle bir meydanın bakımı ve rutin kontrolleri neden yapılmamaktadır?

3- Atatürk Meydanı’nın bakımı ne zaman yapılacaktır?

4- Bu kadar göz önünde bulunan bir meydanın özellikle bakımsız bırakılması AKP’nin Atatürk ve Atatürk öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet değerleri ile çatışmasının bir yansıması mıdır?

5- AKP İktidarı döneminde yapılan tesislere neden Atatürk adı verilmemektedir?