CHP’li Şeker: O hayırcıları işten atacaktı, Düziçililer onu başkanlıktan attı!

CHP’li Şeker: O hayırcıları işten atacaktı, Düziçililer onu başkanlıktan attı!
15 Mayıs 2019 10:43

16 Nisan referandumunda “Hayır demek şerefsizliktir, namussuzluktur. Hayırcıları işten atacağım” dediği için Düziçi eski Belediye Başkanı Ökkeş Namlı hakkında CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker’in şikayeti üzerine açılan dava görülmeye başlandı. Düziçi adliyesinde dün görülen davaya hakkında şikayet bulunan Namlı katılmadı.

 

 

 

Düziçi Adliyesindeki duruşmaya CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü ve Düziçi İlçe Başkanı Mustafa Şen ile birlikte katılan Dr. Ali Şeker, “Eski başkan Namlı’nın, seçim alanlarında sinkaflı konuşmaları da sosyal medyaya yansımıştı. Referandumda hayır diyenlere hakaretler ederek hepsini işten atacağını söylemişti. Ama Düziçililer, 31 Mart seçimlerinde onu belediye başkanlığından attı” dedi.

 

 

Eski başkan Namlı, 16 Nisan referandum döneminde partisinin düzenlediği “Dünden bugüne Düziçi” başlıklı halka açık toplantıda referandumda hayır diyenleri hedef alarak “Hem ekmeğini yiyip, hem hastaneye gidip, ondan sonrada hayırcıyım demek şerefsizliktir, namussuzluktur. Oy vermiyorsa Akparti’nin ekmeğini yiyorsa haram zıkkım olsun. Seçimden sonra sizlerin çocukları dururken onları orada koyarsam namerdim” açıklamalarında bulunmuştu. Konuşmanın kamuoyuna yansımasının ardından İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve birçok yurttaş Namlı hakkında suç duyurunda bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermemesinin ardından gazeteci Recai Aksu ve Ahmet Muhtar Ceylan’ın Danıştay’a yaptığı itiraz üzerine, Danıştay 1. Dairesi tarafından İçişleri Bakanı’nın yargılamayı engelleme kararının kaldırılmasıyla dava görülebildi.

 

 

Duruşma sonrasında Düziçi CHP İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında “Şikayetinin arkasında durmaya devam edeceğini ve davayı takip edeceğini” söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

 

“Ökkeş Namlı bir belediye başkanı olarak siyasi tercihini kullanan yurttaşlara karşı suç işledi. Onları tehdit etti, hakaret etti. İşten atacağını söyledi. Bu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, bölücü dil terk edilmeli ama maalesef böyle olmuyor. Düziçili yurttaşlar ‘biz böyle başkan istemiyoruz’ dedi ve 5000 oy farkla CHP adayı Alper Öner Düziçi’nde seçimi kazandı. Namlı’nın ‘hayırcıları işten atarım’ diyen düşüncesi, ötekileştirici dili Düziçi’nde iktidarda değil ama maalesef Türkiye’de iktidarda. Birkaç gün önce İstanbul’da Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar’ın oğlunun Borsa İstanbul’da uzman yardımcılığı görevine son verildi. Sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre de kendisine ‘yukardan emir var, böyle isteniyor’ denildi. Bu dil, bu düşünce değişmeli. Türkiye iktidar partisi eliyle bölünüyor. Yurttaşların siyasi tercihler nedeniyle iktidar gücüyle cezalandırılmasına son verilmeli.”

 

 

Namlı’nın dünkü duruşmasına katılmadığı davanın bir sonraki duruşması 8 Ekim tarihine ertelendi.