CHP’li Sarıhan: İstanbul’un ‘yakılmasına’ izin vermeyelim!

CHP’li Sarıhan: İstanbul’un ‘yakılmasına’ izin vermeyelim!
29 Eylül 2017 12:33

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Vekili ve CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan,  AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına dair açıklamada bulundu.

 

 

AKP, Sivas katliamı sanıklarını savunan avukatları ödüllendirmeye devam ediyor.

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğu açıklandı.

 

Kadir Topbaş’ın istifasının ardından AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Uysal, 2 Temmuz 1993’te Madımak Katliamı Davası sanıklarının avukatlığını üstlenmişti. Elbette ki herkesin savunma ve savunulma hakkı vardır ancak avukatların da tercihleri vardır. Ve özellikle üstlenilen davalar aynı zamanda zihinsel tercihleri de ifade emektedir.

 

Şimdi bazı “tercihlerin” yeniden ödüllendirildiği ya da bitmeyen cezalara mahkum edildiği bir dönemden geçiyoruz.

 

Uysal, tıpkı katliam davasında sanıkları savunan diğer avukatlar gibi “kariyerinde” bir kez daha yükseltildi. Zira daha önce sanık avukatlarının bizzat AKP’nin Devlet Bakanı , Baro Başkanı, Anayasa Mahkemesi Üyesi, çokça milletvekili ve belediye başkanı gibi mevkilere yükseltildiğini görmüştük.

 

Yapılan “temayyül oylaması” sonucu Uysal’ın aday olarak belirlendiğin ifade eden AKP’ye , toplumsal “temayyüllerin” , adalet ve vicdanın insanları diri diri yakan 33’ü sanatçı, 35 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin davada failleri savunan bu adayı ve bu zihniyeti kabul etmediğini söylüyoruz.