CHP’li Sarıbal: Halkımızın hakları için mücadelemizi sürdüreceğiz

CHP’li Sarıbal: Halkımızın hakları için mücadelemizi sürdüreceğiz
10 Aralık 2017 12:23

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün 69. yılı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

 

Orhan Sarıbal “Halkımızın tüm insan haklarından eksiksiz yararlanabilmeleri için; insanlarımızla birlikte tüm gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

 

 

Sarıbal’ın açıklamaları şu şekilde:

 

 

BARIŞ, DEMOKRASİ, AYDINLIK DİYENLER HAPSEDİLİYOR

 

 

Bu dünya hepimize yetecek kadar, tüm insanların birlikte insanca yaşayabileceği kadar büyüktür. Hiçbir insanın aç, susuz kalmayacağı kadar doğal kaynaklara sahiptir. Tüm insanlar ırk, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin insan hakları temel değerlerinden, bireysel hak ve özgürlüklerden eksiksiz yararlanabilmelidir. Ne yazık ki, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde; karanlığa karşı aydınlığı, savaşa karşı barışı, faşizme karşı demokrasiyi, sömürüye karşı emeği savunan insanlarımız ya yıldırma ve korkutma operasyonuna tabi tutuluyor, demir parmaklıklar ardına atılıyorlar veya öldürülüyor, katlediliyor.

 

 

EŞİT VE ÖZGÜR BİR DÜNYA İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

 

 

15 Temmuz darbe girişimini “Allah’ın büyük bir lütfu” olarak gören AKP/Saray rejiminin baskıcı, otoriter uygulamaları OHAL ile birlikte had safhaya ulaşmıştır. Yasama organı fiilen işlevsiz hale getirilmiş, kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı ortadan kaldırılmış böylelikle tüm siyasal güç tek adamın elinde toplanmıştır. Uygulanan savaş politikaları ve OHAL ile insan haklarına dayalı bir rejimden giderek uzaklaşılmakta; ülkemizde baskı, zor, şiddet, sömürü hakim olmaktadır. Eşitlik, özgürlük ve demokrasi içinde; emperyalizm ve yerli işbirlikçilerinin çıkarları için insanlığın yok edilmesine fırsat verilmeyen bir dünyayı kurmak en büyük hedefimizdir. Halkımızın tüm insan haklarından eksiksiz yararlanabilmeleri için; insanlarımızla birlikte tüm gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz.