CHP’li Sarıbal: Bursa’da okulların açılmasına günler kala eğitimde deprem!

CHP’li Sarıbal: Bursa’da okulların açılmasına günler kala eğitimde deprem!
7 Eylül 2017 12:22

Bursa’da okulların açılmasına günler kala eğitim kurumları depreme dayanıksız diyerek yıkım kararı alındı ve bu binaların acilen boşaltılması için çalışma başlatıldı. Bu okullarda görev yapan öğretmenler ve eğitim alan öğrenciler farklı ilçelerdeki farklı okullara dağıtılacağı belirtiliyor.

 

 

 

BURSA

Konuyla ilgili olarak CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal bir açıklama yaptı.

 

 

Sarıbal yaptığı açıklamada yıkılması gündeme gelen okulların köklü geleneklerden geldiğini belirterek “Okulların tatilde olduğu yaz mevsimi boyunca hiçbir adım atmayan ve konuyu çözmeyen Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü, tam da okulların başlayacağı sırada adeta bilinçli olarak karmaşa yaratıyor. Yıkılacak olan okul öğrencilerinin belirlenen okullara nakillerinin yapılıp yapılmayacağı, bunun isteğe bağlı olup olmayacağı öğretmenlerin görevlendirmelerinin nasıl yapılacağı şu anda belirsiz. Bu konuda yetkililerden açıklama bekliyorum” dedi.

 

 

Orhan Sarıbal’ın açıklamalarının satır başları şu şekilde;

 

 

YIKILACAK OLAN KÖKLÜ GELENEĞİ OLAN OKULLAR

 

 

Bu kapsama alınan okullardan birkaçı köklü geleneği olan okullar. Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir kısmı, Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tamamı, Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tamamı gibi okullar bu depremden etkilenecektir. Yaşanan bu kargaşa ile yetkililerden bir açıklama ve bir bilgi alınamaması, neyin nasıl olacağının belirsizliği, velilerde, öğretmenlerde ve öğrencilerde kaygı ve endişe yaratmaktadır ve bu haber gerçekten Bursa’da Milli Eğitim’de deprem yaratmıştır.

 

 

YIKIMDAN BİNLERCE ÖĞRENCİ ETKİLENECEK

 

 

Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaklaşık 3 bin 500 öğrenci 200 öğretmen ve 8 bölüm yer almaktadır. Ergin ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1.500 öğrenci 80 öğretmen 4 bölüm yer almaktadır. Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir binanın yıkılması nedeniyle kısmi bir etkilenme söz konusudur. Diğer okullar hakkında şu ana kadar yetkililerden bir bilgi elde edilememiştir.