CHP’li Şahin’den korona sahtekarlarını üzecek kanun teklifi

CHP’li Şahin’den korona sahtekarlarını üzecek kanun teklifi
31 Mayıs 2020 12:12

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Covid-19 salgını döneminde sahte temizlik ve sağlık ürünleri üretip satanların ‘’Nitelikli Dolandırıcılık’’ kapsamına alınarak, ağır cezalar ile karşılaşmaları yönünde kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

 
Covid-19 salgınının devam ettiği bu günlerde sahte maske, dezenfektan ve kolonya gibi ürünleri piyasaya sürenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizen Milletvekili Dr. Fikret Şahin, ‘’ Bir takım fırsatçılar, Covid-19 salgınını fırsat bilerek, birçok temizlik ve sağlık ürününün sahtelerini üretmiş ve piyasaya sürmeye başlamıştır. Toplum sağlığının önemli derecede tehdit altında olduğu böylesi günlerde, sağlıklı kalmak ve virüsle enfekte olmak istemeyen vatandaşlarımızın sağlık kaygıları kolayca istismar edilmektedir. ‘’ dedi.

 
Bu süreçte piyasaya sürülen sahte sağlık ürünlerinden dolayı vatandaşın; internet, sosyal medya ve telefon vasıtalarıyla defalarca dolandırıcıların kurbanı olduğunu hatırlatan CHP’li Şahin, ‘’ Bu dönemin fırsatçıları vatandaşımızın hassasiyetlerinden faydalanarak özellikle internet, sosyal medya ve telefon aracılığıyla dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunuyorlar. Yeni normalde hayatımızın en önemli parçaları olacak eldiven, maske, dezenfektan ve kolonya gibi ürünlere olan talebin artacağı düşünüldüğünde, bu fırsatçıları engelleyecek yasal önlemler gecikmeden alınmalıdır. Bu zamana kadar vatandaşlarımızın kolayca dolandırıcıların kurbanı olması, Türk Ceza Kanunu’nda failleri caydırıcı yeterli düzenlemelerin bulunmadığının kanıtıdır. En kısa sürede ‘’Nitelikli Dolandırıcılık’’ kapsamı genişletilerek, salgın sürecinde sahte temizlik ürünü ve sağlık malzemesi üretip, satanlar hakkında en az 5-15 yıl arasında hapis cezasını öngören caydırıcı önlemlerin ivedilikle alınmalısı için çabalarımız devam edecek. ” ifadelerini kullandı.