CHP’li Şahin’den Erdoğan’a ‘şehir hastanesi’ soruları!

CHP’li Şahin’den Erdoğan’a ‘şehir hastanesi’ soruları!
5 Mayıs 2020 10:26

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her ulusa sesleniş konuşmasında şehir hastanelerini savunmak zorunda kaldığını söyledi.

 
Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN, hükümetin şehir hastaneleri projelerini eleştirerek; ‘’ Madem bu hastanelere bu kadar güveniyordunuz neden Çin’den tahliye ettiğiniz vatandaşlarımızı Bilkent Şehir Hastanesi’ni açarken kapattığınız Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne yerleştirdiniz?’’ diye sordu.

 
Şehir hastaneleri kurgulamasının bu örnekten yola çıkarak yanlış olduğunun ispatlandığını iddia eden Milletvekili Şahin, şehir hastanelerinin maliyetleri konusunda ilgili bakanlıkların kaçamak cevaplar verdiğini söyledi. Şehir hastanelerinin maliyetlerini daha önce hem Sağlık Bakanlığı’na hem de Maliye Bakanlığı’na soran Şahin, ilgili bakanlıkların maliyet ve kiralar konusunda sorumlulukları birbirlerine yüklediklerini ve gerekli rakamları vermekten kaçındıklarını ifade etti.
Ak Parti iktidarının kamu yönetimini şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde yönetmediğini vurgulayan Şahin şunları söyledi;

 
‘’ Her ulusa sesleniş konuşmasında şehir hastanelerini savunan Sayın Erdoğan, şehir hastanelerinin maliyetlerini açıklayabilecek mi? Bu hastanelerin aylık kira ve hizmet bedellerinin ne olduğu sorusuna cevap verebilecek mi? Bakanlarına sorduk cevap alamadık! Vatandaşın sırtına yüklenen bu ağır sorumluluğun maliyetini açıklamak artık Ak Parti Genel Başkanı’na kalmıştır. Ayrıca şehir hastanelerine verilen garantileri İngiliz mahkemelerine emanet edenler, bir maskeyi dahi dağıtamayıp en sonunda onu da paralı yapanlar, yerlilikten de millilikten de bahsedemezler. Ak Parti artık miadı dolmuş bir partidir. İlk seçimlerde vatandaş gerekeni yapıp Ak Parti’yi sandığa gömecektir.’’