CHP’li Şahin’den Diyanet İşleri Başkanı’na 10 Kasım Çağrısı!

CHP’li Şahin’den Diyanet İşleri Başkanı’na 10 Kasım Çağrısı!
6 Kasım 2019 18:30

05.11.2019 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştiren Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, hutbelerinde Atatürk’ten bahsetmeyen Diyanet İşleri Başkanına bir kez daha seslenerek; ‘’ 10 Kasım’dan önceki Cuma hutbesinde Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ismi anılmalıdır.’’ dedi.

 

 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde de benzer bir çağrı yapan Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN; ‘’ 245 hutbe taramış ve hiç birisinde Atatürk’ün ismini bulamamıştık. Daha önce 18 Mart 2016, 19 Mayıs 2017, 10 Kasım 2017 ve en son 30 Ağustos 2019’a denk gelen Cuma günü hutbelerinde de Atatürk’ten hiç bahsedilmemişti. 29 Ekim’den önceki çağrımız da ne yazık ki cevapsız bırakıldı ve Ulu Önderimize 29 Ekim öncesindeki Cuma hutbesinde yine yer verilmedi. ‘’ ifadelerini kullandı.

 
Dr. Fikret ŞAHİN konuşmasına şu şekilde devam etti;

 
Olumlu Gelişmeler Var: En son yaptığımız konuşmadaki uyarılarımızdan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinin ‘’Kuruluş’’ bölümüne kurucusunun Mustafa Kemal ATATÜRK olduğuna dair ibare eklendiğini gördük.
Diyanet 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İçin Mesaj Yayınladı: Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cumhuriyetimizin 96. Yılı dönümü münasebetiyle yayınlamış olduğu kutlama mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün adı rahmet ve minnetle anılmış. Bundan büyük memnuniyet duyduk.

 
Diyanet yayınladığı mesajında ‘’ Cumhuriyet, millet iradesini görmezden gelen ya da hiçe sayan hiçbir tavrın meşru olmadığının ve asla kabul edilemeyeceğinin de ilanıdır.’’ demiştir. Bakınız dikkatinizi çekiyorum ‘’Millet iradesini görmezden gelen’’ diyor. Bende diyorum ki; milletin iradesi, Mursi’ye gıyabi cenaze namazı kılmak veya Suudi kralı için yas tutmak değil; ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adının milli gün ve haftalarda Cuma hutbelerinde anılması ve onun ruhuna bir Fatiha okunması yönündedir. 8 Kasım’daki Cuma hutbesini dikkatle takip edeceğiz. Umarım Diyanet İşleri Başkanlığı bir kez daha millet iradesini görmezden gelmez ve bu kör inatlaşmadan vazgeçerek Cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini anar.