CHP’li Şahin’den 65 yaş uygulamasına tepki!

CHP’li Şahin’den 65 yaş uygulamasına tepki!
4 Haziran 2020 09:07

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, 1 Haziran’dan itibaren kaldırılan kısıtlamaların ardından, büyük sıkıntılar yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların taleplerini gündeme getirdi.

 

 
Kendisi de bir hekim olan Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, 65 yaş üstü vatandaşların salgın sürecinde çok önemli bir irade gösterdiklerini ve salgının yayılmamasında katkı verdiklerini vurgulayarak, ‘’ 65 yaş üştü vatandaşlarımızın hem fiziki hem de ruhsal sağlıklarını korumak zorundayız. Süresiz olarak evde kalmaya devam eden yaşlılarımızın bağışıklık sistemleri zayıflamakta, mevcut rahatsızlıkları daha ileri safhalara gelmektedir. Bir hekim olarak, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yürüyüş yapabilmeleri ve temiz hava almaları gerektiğini ifade etmek istiyorum. ‘’ dedi.

 
Şahin sözlerine şöyle devam etti;

 
‘’ Yasak süresince yaşanan bir diğer sorun, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılayamamaları olmuştur. Yeni normale girilen bu dönemde en azından banka ve devlet daireleri gibi yerlerdeki işlerini halledebilmeleri için, kendilerine ayrılan izin günleri hafta içi mesai saatlerinde verilmelidir. Hükümetin salgın kısıtlamalarını kaldırdığı bu günlerde, 65 yaş üstü vatandaşlarımız için de kısıtlamaların kaldırılması ve onların da sosyal hayata kademeli entegrasyonu başlatılmalıdır. ‘’