CHP’li Şahin: Yerli ve millilikten bahsedenler şehir hastanesine Japonca isim veriyorlar!

CHP’li Şahin: Yerli ve millilikten bahsedenler şehir hastanesine Japonca isim veriyorlar!
22 Mayıs 2020 11:30

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesinin ardından hastaneye verilen isme muhalefetten tepki geldi. CHP Balıkesir Milletvekili Op.Dr.Fikret Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanması için konuyla ilgili soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

 
CHP Milletvekili Şahin, ‘’Koronavirüs salgınını yaşadığımız bugünlerde salgınla mücadelede en ön saflarda hizmet veren, hatta salgın nedeniyle hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımızın isimlerini bu hastanelere vermek yerine ‘’Çam ve Sakura’’ isminin kullanılması sağlık çalışanlarımıza yeteri kadar önem verilmediğinin önemli bir göstergesidir.‘’ diyerek tepki gösterdi.

 
Bakan Koca’ya verdiği soru önergesinde, söz konusu hastanenin finansör şirketinin Japonya menşeli olmasından dolayı hastaneye ‘’Sakura’’ isminin verilmesinin iktidarın dilinden düşürmeyip sürekli kullandığı “Yerli ve Milli” olmak iddiasıyla çeliştiğinin altını çizen Dr. Fikret ŞAHİN, ‘’ “Yerli ve Milli” duruş asıl böyle bir dönemde salgınla mücadele ederken hayatını kaybeden hekimlerin ve sağlık çalışanlarının anılarının yaşatılması adına faaliyete geçirilen hastanelere bu fedakar vatan evlatlarının isimlerinin verilmesiyle olur. Zaten bu hastane halk arasında bu isimle kullanılmak yerine büyük ihtimalle Japon Hastanesi olarak bilinecektir. Çam, Sakura diyeceklerine Japonlarla hangi gizli anlaşmalar yapıldı hükümetin bunu açıklaması gerekir’’ ifadelerini kullandı.

 
Şahin’in soruları şöyle;

 
1. Koronavirüs salgınını yaşadığımız bu günlerde hastalığa yakalanıp yaşamını kaybeden pek çok değerli hekimimiz ve sağlık çalışanımız bulunurken İstanbul Başakşehir’de hizmete giren şehir hastanesinin isminin ‘’Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’’ olarak belirlenmesinin gerekçesi nedir?
2. İlgili hastanenin yapımında finansör şirketin Japonya menşeli olmasının “Sakura” isminin konulmasında etkisi olmuş mudur?
3. Hizmete giren bu hastaneye Koronavirüs salgını sürecinde yaşamını kaybeden bir sağlık çalışanımızın isminin veya “Yerli ve Milli” nitelikte bir ismin verilmesi düşünüldü mü?
Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?