CHP’li Şahin: Terörle mücadele gazilerinin emekli maaşını kesmek aymazlıktır!

CHP’li Şahin: Terörle mücadele gazilerinin emekli maaşını kesmek aymazlıktır!
3 Şubat 2020 11:27

CHP Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, resmi kurumlarda çalışıp emeklilik hakkı kazanan ve 1 Ocak 2014 tarihinden önce emekli olan 377 terör gazisinin maaşlarının 17 Aralık 2019 tarihi itibarıyla kesilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek konuyu meclis gündemine taşıdı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, yasada yapılan değişiklik ile terörle mücadele gazlerinin erken emeklilik hakkının ellerinden alınıp, SGK’nın bağladığı emekli maaşlarının kesilmesini eleştirerek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

 
Şahin yaptığı açıklamada ‘‘7193 sayılı Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 48’in maddesinde şehit yakınları, gaziler ile başarılı sporculara yapılan “yersiz ödemelerin terkinin sağlanması” hakkında düzenleme yapıldı. Bu maddede yapılan düzenleme sonucunda terörle mücadeleden yararlanarak gazi olanlardan çalışabilir durumda olanların erken emeklilik hakları elinden alınmış, özellikle resmi kurumlarda çalışıp emeklilik hakkı kazanan 1 Ocak 2014 tarihinden önce emekli olan 377 terör gazisinin maaşları 17 Aralık 2019 tarihi itibariyle kesilmiştir. Bu vatan uğruna kahramanca savaşıp kanı dökülen gazilerimizin emeklilik hakkı resmen gasp edilmiştir. AKP hükümeti tek bacağı kopmuş gaziye ‘Sen tek ayakla çalışabilirsin, emekli olamazsın. Seni sehven emekli ettik, maaşını kesiyoruz’ diyor. Böyle bir aymazlık asla kabul edilemez. Kahraman gazilerimize yapılan bu büyük ayıptan derhal geri dönülmelidir.’’ dedi.

 

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanının cevaplamasını istediği önergesinde, terörle mücadele için canını ortaya koyan gazilerin maaşlarının neden kesildiğini, 377 terör gazisini mağdur eden bu düzenlemenin gerekçesini ve bu mağduriyetin giderilmesi konusunda bir çalışmalarının olup olmadığını sordu.