CHP’li Şahin: Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs raporu yayınlasın!

CHP’li Şahin: Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs raporu yayınlasın!
19 Mart 2020 15:09

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN,  TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Koronavirüs salgını konusunda Sağlık Bakanlığı’na tavsiyelerde bulundu. Konuşmasının hemen başında, Koronavirüs salgınının bir insanlık mücadelesi olduğuna vurgu yapan CHP Milletvekili Fikret ŞAHİN, hastalığın Türkiye’ye gelmesinin ilk safhada geciktirildiğini, şuan içinde bulunduğumuz durumda ise hastalığın yayılmasının olabildiğince en az vakayla geciktirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

 
Umreden dönen vatandaşlarla ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Dr. Fikret ŞAHİN, umreden gelen vatandaşların bilimsel anlamda izolasyona tabii tutulmayarak evlerine gönderilmelerinin hayati bir hata olduğunun altını çizerken, evlerine gönderilen vatandaşların çarşı – pazar gezdiklerini ve diğer vatandaşların bu kişileri Milletvekillerine, kaymakamlıklara ve sağlık müdürlüklerine ihbar ettiklerini ifade etti.

 
TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığı’nın daha şeffaf olması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Fikret ŞAHİN; ‘’ Dünya Sağlık Örgütü, yaklaşık olarak iki aydır her gün koronavirüs hakkında rapor yayınlıyor. Sağlık Bakanlığı ’da aynı şekilde internet sitesi üzerinden koronavirüs ile alakalı olarak günlük rapor yayınlasın. ‘’Kaç vaka var? Vakalar hangi illerde? Kaç kişi gözlem altında? Kaç kişiye test yapıldı?’’ Bu bilgilerin açıklanmasının bir mahsuru yok. Bakanlık şeffaf olduğu sürece vatandaş daha çok güvenecek ve olası panik ortamı da engellenerek salgınla daha etkili mücadele edilecektir.’’ dedi.

 
Özel Hastaneler de Salgınla Mücadeleye Katkı Vermeli!

 

 

zel hastanelerin mutlaka salgınla mücadelede etkin rol almasına da değinen Milletvekili ŞAHİN; Olası vaka artışlarına karşı ‘özel hastaneler dahil’’ tüm yoğun bakım ünitelerinin ülke genelinde hazır olması gerektiğini, ventilatör ve yoğun bakımda kullanılan sarf malzemelerinin de yeterli hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

 

 

Sağlık Emekçilerinin İhtiyaçları Karşılanmalı!

 
Konuşmasında son olarak, sağlık emekçilerinin de sorunlarına değinen CHP’li ŞAHİN; ‘’Diğer ülkelerde görüldüğü üzere, hekimler, hemşireler, acil yardım personelleri çok ağır şartlarda çalışmaktadırlar. Şimdiden biz sağlık çalışanlarını dinlendirmek zorundayız. 200-300 vakanın ani bir şekilde gelmesi durumunda yoğun bakım hizmetlerinin yetersiz kalma ihtimalini engellemek durumundayız. Ayrıca, sağlık emekçilerimizin ihtiyacı olan steril ortamın sağlanması ve virüse karşı koruyucu maskelerin sağlanması gerekmektedir.’’ diyerek sözlerine son verdi