CHP’li Şahin: Öğretmenler aydınlık fikirlerin yol göstericileridir!

CHP’li Şahin: Öğretmenler aydınlık fikirlerin yol göstericileridir!
22 Kasım 2020 09:53

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanın verilişinin de yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Milletvekili Şahin, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’’ sözünü hatırlatarak, öğretmenlerin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmamızda hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.

 
Eğitimin ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli unsur olduğunun altını çizen Şahin, ‘’Demokrasimizin geleceği, toplumsal sorunların çözüme ulaşması ve ülkemizin dünya ile en iyi şekilde rekabet edebilmesi için eğitim, hayati bir öneme sahiptir. Her ne kadar öğretmenlerimiz hak ettikleri değeri görmeseler de gelecek nesiller için fedakârca çalıştıklarını görüyor olmak bizlerin umutlarını daima canlı tutacaktır. Öğretmenlerimiz, toplumumuzun milli ve manevi değerlerinin teminatlarıdır. Aydınlık fikirlerin yol göstericileridir. Geleceğe kültürel değerlerimizi aktaracak olanlardır. Kalkınma ancak ve ancak öğretmenlerimizle mümkündür.’’ dedi.

 
Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü;

 
‘’Kendi toprağının ruhuyla büyüyen çağdaş ve güçlü nesil yetiştirmek adına medeniyetimizin yükseltilmesinde ve toplumun aydınlatılmasından sorumlu olan öğretmenlerimiz, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’ Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’’ sözünde de ifade ettiği gibi geleceğimizin mimarlarıdır.

 
Çektikleri tüm sıkıntılara rağmen, Cumhuriyetin gelecek nesillerini yetiştirme görevini fedakârca yürüten, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlıkçı, çağdaş, laik ve bilimsel eğitim anlayışını benimseyen; sevgi, sabır ve emek ile yeni nesillerimizi yeşerten, büyük bir saygı ve sevgiyle yüreklerimizde yaşattığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.’’