CHP’li Şahin: Kuva-yi Milliye’nin Başkenti Balıkesir İstiklal Madalyası’nı hak ediyor!

CHP’li Şahin: Kuva-yi Milliye’nin Başkenti Balıkesir İstiklal Madalyası’nı hak ediyor!
13 Eylül 2019 13:08

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, Milli Mücadele’deki kahramanca mücadelesinden dolayı “Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi” talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.

 

 

 
Balıkesir Milletvekili ŞAHİN, Türk milletinin bağımsızlığına olan düşkünlüğünün, gücünü tamamen halktan alan ‘’Kuva-yi Milliye’’ hareketinin doğmasını sağladığını ve Balıkesir’in de böylece “Kuva-yi Milliye” hareketinin en yoğun yaşandığı merkezlerden biri haline geldiğini vurgulayarak; ‘’Balıkesirliler, vatanımızın kurtuluşuna kadar, bölgede silahlı mücadele için, mahalli düzeyde örgütlenmeyi sağlayarak bir devlet ciddiyeti içerisinde direniş hareketlerini kararlılıkla sürdürmüşlerdir. ‘’ dedi.

 
Milli Mücadele döneminde ülke içerisinde birçok ayrılıkçı hareketin baş gösterdiğini fakat Balıkesirlilerin bu ayrılıkçı hareketleri kendi içlerinde elbirliğiyle yok ettiklerinin altını çizen Milletvekili ŞAHİN; ‘’ Balıkesir’deki Milli Mücadele belli bir zümrenin önderliğinde değil halkın her sınıfının katılımıyla gerçekleşmiştir. Balıkesirliler; zengin-fakir, kadın-erkek, asker-sivil ayırmaksızın hep birlikte topyekûn mücadele etmişlerdir. Bu açıdan değerlendirildiğinde; Balıkesir’e taltifi gecikmiş olan İstiklal Madalyası’nın verilmesi Kuva-yi Milliye’ nin başkenti olan Balıkesir halkını ve tüm vatandaşlarımızı memnun edecektir. Kurtuluşun ve kuruluşun şehri, Kuva-yi Milliye’nin Başkenti Balıkesir’imiz İstiklal Madalyasını hak ediyor. Biz işte bu ihtiyacı karşılamak için şehir halkının verdiği destansı mücadele ile göstermiş olduğu büyük kahramanlık sonucu Balıkesir ilimize İstiklal Madalyası verilmesi konusunu Yüce Meclisimizin takdirine sunduk.’’ ifadelerini kullandı.