CHP’li Şahin: İller Bankası personeli daha riskli bir ortamda mı çalışıyor?

CHP’li Şahin: İller Bankası personeli daha riskli bir ortamda mı çalışıyor?
23 Kasım 2020 22:27

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Plan ve Bütçe Komisyonu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde İller Bankası’nın personellerine özel Covid-19 testi yaptırmak için binlerce lira harcadığı ihalenin gerekçesini sordu. Şahin, ‘’Sağlık çalışanlarına rutin olarak PCR testi yapılmazken, İller Bankası personelinin ayrıcalığı nedir?’’ dedi.

 
Covid-19 salgınının yoğun bir şekilde artarak devam ettiği bu süreçte, sağlık çalışanlarına ve temaslılara dahi test yapılmadığını vurgulayan Milletvekili Şahin, ‘’ Salgının ilk günlerinden bu yana ülkemizde yaygın olarak test yapılması gerektiği konusunda sürekli uyarılarda bulunduk. Ama bu ihaleyle bir kez daha gördük ki PCR testinde belirli zümrelere ayrıcalık tanınmaya devam ediliyor. İller Bankası personelleri, sağlık çalışanlarından daha riskli bir ortam da mı çalışıyorlar? Üstelik bu ihaleyi kazanan da bir turizm şirketi. Merak ediyoruz, bu turizm şirketi bir sağlık hizmeti olan PCR testini söz konusu kişiler üzerinde nasıl gerçekleştirecek? Bu numuneleri sağlık personelleri mi alacak? Alınan numuneler nerede incelenecek? Bunların hepsi soru işareti. Bu ihaleye çıkmadan, bu hizmet Sağlık Bakanlığı’ndan alınamaz mıydı? ’’ dedi.

 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un söz konusu iddialara cevap veremediğini söyleyen Şahin, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

 
1. Söz konusu ihale kapsamında İLBANK tarafından kaç adet Covid-19 testi satın alınmıştır? Bu ihale kapsamında toplam kaç kişiye Covid-19 PCR testi yapılacaktır?
2. Bir sağlık hizmeti olan Covid-19 PCR testi söz konusu ihale kapsamında hangi sağlık kuruluşu tarafından yapılacaktır? Kurum çalışanlarından alınan numuneler tıbbi açıdan yetkili sağlık çalışanları ve hekimler tarafından mı alınacaktır?