CHP’li Şahin: Bedeli ne olursa olsun hak, hukuk, adalet diyeceğiz!

CHP’li Şahin: Bedeli ne olursa olsun hak, hukuk, adalet diyeceğiz!
6 Haziran 2020 09:12

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun Milletvekilliğinin hukuksuz bir şekilde düşürülmesine sert tepki gösterdi.

 
Enis Berberoğlu’nun Milletvekilliğinin düşürülmesinin hukuka ve anayasaya aykırı olduğunu belirten Milletvekili Şahin, ‘’ Ülkemiz öyle bir hale getirildi ki, devletimizi yönetenler anayasamızın esas ve ilkelerine, hukuk devletinin gerekliliklerine, temel hak ve özgürlüklere, kuvvetler ayrılığına artık hiçbir surette uygun olarak hareket etmiyorlar. Ülkemiz, AKP tarafından anayasal bir devlet olmaktan çıkartılıyor. Bu iktidar, artık o kadar yozlaştı ki kendisinde anayasaya uymama hakkı cüretini gösteriyor! Faşizmin ayak sesleri artık iyiden iyiye hissediliyor.’’ ifadelerini kullandı.

 
AKP iktidarının siyasi manevralarla halkın asıl sorunlarını unutturmak istediğini iddia eden Şahin şunları söyledi;

 
‘’ Kanunsuz kararnameler ve siyasal etikten uzak bir takım ucuz manevralarla Cumhuriyetimizin kazanımları cömertçe harcanmakta, halkımızın asli sorunları unutturulmaya çalışılmaktadır. Özellikle Covid-19 salgını döneminde daha da kötüleşen enflasyon, ekonomik göstergeler ve işsizlik rakamları, suni gündem yaratılarak unutturulmak istenmektedir. Halkımız istihdam isterken, atama beklerken, sözleşmeli memurlarımız kadro isterken vatandaşın sorunlarının görmezden gelinmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Halkımızın sorunlarının görmezden gelindiği böylesine bir dönemde, vatandaşlarımızın refah içerisinde, özgür bir Türkiye’de yaşamaları için mücadele etmeye hazırız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi, CHP olarak koşullar ne olursa olsun, ülkemize gerçek demokrasiyi, hukuku ve adaleti getirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Hak, hukuk, adalet yolunda eğer bir bedel ödenecekse, o bedeli CHP’liler ödeyecektir. Bugün Sayın Berberoğlu, yarın bizler… Sonuna kadar mücadele edeceğiz.’’