CHP’li Şahin: Atatürk’ün gençliği cesaretimizi kuvvetlendiriyor!

CHP’li Şahin: Atatürk’ün gençliği cesaretimizi kuvvetlendiriyor!
18 Mayıs 2020 10:16

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 
Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN; ‘’Kurtuluştan kuruluşa kadar onurla yürüttüğümüz bağımsızlık mücadelemizi, Türkiye Cumhuriyeti’ni Atamızın emanet ettiği gençlerimizle birlikte geleceğe daha güvenli ve cesaretli bir şekilde taşıyacağız. Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren Atatürk gençliğidir.’’ ifadelerini kullandı.

 
Şahin’in 19 Mayıs mesajı şöyle;

 
‘’ 1913 yılında dört küçük Balkan devletine kolaylıkla yenilen bir devletin ordusu, Mustafa Kemal Paşa’nın da komutanlık yaptığı Çanakkale Savaşı’nda yedi düvelin en korkunç silahlarına karşı vatanını büyük bir kararlılık ve azimle savunmuştu. Savaş sonrası İstanbul’da her yerde İngiliz, Yunan, İtalyan ve Fransız bayrakları varken, Türk’ün bayrağı hiçbir yerde yoktu. İstanbul Hükümeti’nin bu çaresizliğini gören Mustafa Kemal Paşa, imkansızı başarmak için 16 Mayıs 1919’da Bandırma vapuruyla Samsun’a hareket etmiş, Çanakkale Savaşı’nda gördüğü azim ve kararlığı tüm yurda yayarak, vatan sevgisi ve kurtuluşa olan inançla; işgalcilere, işgal destekçilerine, manda ve himayecilere karşı Anadolu’daki bağımsızlık hareketlerini örgütlemiştir.

 
Lozan’a giderken giyecek takım elbisesi dahi olmayanların kurduğu bu Cumhuriyet’in ilk adımı olan 19 Mayıs, her türlü zorluğa rağmen vazgeçmemenin, inancın, kararlılığın ve tam bağımsız Türkiye idealinin vücut bulmuş halidir. 19 Mayıs günü çıkan bu kıvılcım, Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde bir meşaleye dönüşmüş, tutsaklık ve aşağılığı kabul etmeyen Türk ulusunun azim ve kararlılığıyla yeni Cumhuriyet’in kurulma sürecini başlatmıştır.

 
Atatürk ise bu kutlu bayramı ‘’Bütün ümidim gençliktedir.’’ sözüyle gençlere armağan etmiştir. Başucu kaynağımız Nutuk, Onuncu yıl konuşması ve Gençliğe Hitabe Atatürk’ün gençlere sonsuza dek unutmamaları gereken sorumluluklarını hatırlatmaktadır. Atatürk; ‘’Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizlersiniz. Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak yükseltecek olan sizlersiniz. Ben, 1919 yılı mayısında Samsun’a çıktığım gün elimde, maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin soyluluğundan doğan yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. Bu ulusal kuvvete, Türk milletine güvenerek işe başladım.’’ demektedir.

 
Bu sözler Türk gençliğine ve milletimize önemli sorumluluklar yüklemektedir. Bizler bugün bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek, gençlerimizle birlikte ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacağız. Atatürk, gençlik ve gelecek birbirinden ayrılmaz bütünlerdir. Bugün de bizlere Atatürk gençliği cesaret vermektedir.

 
Çağdaş, laik, demokratik Türkiye yolu için atılan ilk adım olan 19 Mayıs vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Milli Mücadele yıllarında yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Anadolu’nun isimsiz kahramanları önünde saygıyla eğiliyorum. Bayramımızın 101. yılı kutlu olsun!