CHP’li Şahin: AKP döneminde eczacıların iş yükü arttı!

CHP’li Şahin: AKP döneminde eczacıların iş yükü arttı!
13 Mayıs 2020 10:03

Eczacılığın, insan sağlığını ve dolayısıyla toplum sağlığını merkeze alan bir meslek olduğunun altını çizen Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN, AKP iktidarı döneminde başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile ilaç sektörünün yeniden yapılandırılmasının eczacılar için daha çok iş yükü getirdiğini söyledi.

 
Eczacılık fakültesinden mezun birçok gencin mesleklerini yapamadıklarının altınız çizen Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN; ‘’Plansız bir şekilde bünyesinde eczacı akademisyen dahi bulunmadan açılan Eczacılık Fakülteleri, alt yapı sorunlarıyla birlikte genç işsizlik sorununu da ağırlaştırmıştır. Fakülte sayısının artış göstermesi, eczanelerin sayısının artışını hızlandırmış; fakat eczanelerde üretilen hizmet maliyetlerinin artması sebebiyle, eczacılar önemli maddi kayıplar yaşamışlardır. İlaç politikasında yapılan birçok değişiklik, ilaç şirketlerinin küçülmeye gitmesine ve böylece eczanelerin de iflas etmelerine yol açmıştır. ‘’ dedi.

 
Milletvekili ŞAHİN sözlerine şöyle devam etti;

 
‘’ Kamusal bir hizmet olan eczacılık, halkımızın sağlık sorunlarının tedavi edilmesi noktasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Son yıllarda vatandaşlarımız ve eczacılarımız arasında olumlu süregelen ilişkiler, hükümetin çeşitli politikalarıyla büyük zarar görmüştür. Devletin direkt sağlayamadığı muayene ücretlerinin eczacılar vasıtasıyla alınması, eczacılarımızın vatandaşlarımız nezdinde zor durumda kalmalarına sebebiyet vermektedir. Hastalardan alınan katkı paylarının sorumlularının eczacılar olarak gösterilmesi, eczacılarımıza karşı fiziki ve sözlü şiddetin ortaya çıkmasına da yol açmıştır. İktidar partisinin eczacılık mesleğinin öneminden uzak politikalar yürütmesi endişe vericidir. Bu bağlamda, yaşadığımız Covid-19 salgını günlerinde en ön saflarda mücadele vermeye devam eden tüm eczacılarımızın sorunların bir an önce çözülmesi dileğiyle, büyük fedakarlık ve özveriyle çalışan tüm eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar Günü’nü kutluyorum.’’