CHP’li Şahin: 40 bin paramedik mezunu 2020 KPSS öncesi atama bekliyor!

CHP’li Şahin: 40 bin paramedik mezunu 2020 KPSS öncesi atama bekliyor!
9 Ekim 2020 12:45

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, üniversitelerin paramedik bölümlerinden mezun olmuş, 2018 KPSS’den yüksek puanlar almış paramedik – acil tıp teknikeri adaylarının 2020 yılı KPSS öncesi atanmaları talebinde bulundu.

 
Covid19 pandemisi döneminde sağlık çalışanlarının olağan üstü bir çabayla mücadele verdiği bir dönemde, birçok alanda olduğu gibi paramedik eksikliğinin de yaşandığının altını çizen Milletvekili Fikret Şahin; ‘’2018 KPSS puanıyla atanmayı bekleyen 620 Binden fazla sağlık çalışanımız var. Bunların arasında Covid sürecinde hastayla ilk temas eden 40 Bin dolaylarında paramedik de bulunmaktadır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eylül ayında 1-2 hafta içerisinde atama olacak demesine rağmen herhangi bir adım atılmamıştır. KPSS’ye girip yüksek puan alan birçok paramedik ve sağlık çalışanımız 2018 puanlarıyla 2020 KPSS sonuçları açıklanmadan atamalarının gerçekleştirilmesini beklemektedir. Aksi halde puanları yanacak olan birçok sağlık çalışanı adayı mağdur edilmiş olacaktır. Sağlık Bakanı’nın derhal 2018 kılavuzunu yayınlaması gerekmektedir.‘’ ifadelerini kullandı.

 
Şahin’in açıklamasının devamı şöyle;
‘’Atama bekleyen tüm sağlıkçılarımız artık sıkıldı. 2018 KPSS puanını almış yüzbinlerce sağlık çalışanımız 15 aydır atama bekliyor. Hem sahadaki sağlık çalışanlarımız hem de evde atanmayı bekleyen sağlık çalışanı adaylarımız, sağlık yönetimindeki eksiklikler nedeniyle umutlarını yitirmeye başladılar. Virüs yayıldıkça sağlıkçıya olan ihtiyaç her geçen gün daha da artıyor. Özellikle bu döneminde sağlık sektörünün taze kana ihtiyacı var. Sağlık Bakanı artık bu sese kulak vermelidir.’’