CHP’li Sağlar: Gökçek giderayak neden 41 parseli satışa çıkardı?

CHP’li Sağlar: Gökçek giderayak neden 41 parseli satışa çıkardı?
22 Ekim 2017 14:19

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması üzerine soru önergesinde bulundu.

 

 

 

Fikri Sağlar, Erdoğan tarafından istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ‘gitmeden neden 41 parseli satışa çıkardığını’ sordu.

 

 

İşte Fikri Sağlar’ın o önergesi:

 

Gerekçe sunulmadan kent halkının seçtiği belediye başkanları bir bir görevden el çektirilmektedir. Gerekçe FETÖ’ye yardımsa; sadece istifa etmeleri yetmez, yargılanmaları da gerekir. Yada FETÖ’cü değilse örneğin; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili istifa tartışmaları sürerken, önceki gün Altındağ, Pursaklar, Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut, Çankaya ve Mamak’ta bulunan 41 parseli satışa çıkardığı basına yansımıştır.

 

İddialara göre; konut, ticaret merkez, konut dışı kentsel çalışma alanları olarak belirtilen satışların muhammen bedeli toplam 353 milyon 353 bin lira olarak belirtilmiştir. Satışlara ilişkin ihale kararları Resmi Gazete’ de yayınlanırken, Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı bu ihalelerde birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi sadece son 6 ayda yaklaşık 1 milyar 400 milyon lira değerinde arazisinin satıldığı kamuoyuna yansımıştır. Bu durumda bir usulsüzlük ve yolsuzluk görülmektedir. O zaman İçişleri Bakanlığı gereğini yapmalıdır.

 

Hedef, FETÖ ve yolsuzluklar değilse o zaman halkın oyları ile seçilen ve seçildikleri kent insanlarına sorumlu olan Büyükşehir Bel Başkanlarının sadece kendi geleceğini ve o kentlerde tek adam olarak istediğimizi yapmaları için görevden alınıyor ve dar bir kadro içinden kendi adamınızı seçmek istiyorsunuz. Bu demokrasi tarihinde görülmemiş ve demokratik gelenek ve ahlaktan uzak bir uygulamadır. Tek adam uygulamalarının başlamasıdır. Metal yorgunluğu değil mental yorgunluk vardır. En fazla yorulanlarda iktidarda olanlardır.

 

Rejimin değiştirilmiş olması, demokratik yoldan seçilenleri tehditle görevden ayrılmalarını istemeleriyle bir kez daha belirginleşmiştir.

 

Bu çerçevede:

 

1)    Kadir Topbaş neden istifa etmiştir? FETÖ’cü ise yargılanacak mıdır?

 

2)    Düzce Belediye Başk. Mehmet Keleş neden istifa etmiştir? Gerekçelerinden biri FETÖ’cü olması mıdır? Hakkında ne gibi bir işlem yapılacaktır

 

?3)    Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan neden istifa etmiştir? Gerekçelerinden biri FETÖ’cü olması mıdır? Savcıları göreve çağıracak mısınız?

 

4)    Melih Gökçek’in neden istifasını istiyorsunuz? Şayet istifa etmezse, kayyım atanacak mıdır?

 

5)    Melih Gökçek giderayak neden 41 parseli satışa çıkarmıştır? Bunlar yandaşlara mı peşkeş çekilecek yoksa belediyenin fahiş borçlarının bir kısmını temizlemek için midir?

 

6)    Bülent Arınç’ın  Melih Gökçek için “Ankara’yı parsel parsel sattı” sözü üzerine bugüne kadar ne yapılmıştır?