CHP’li Sağlar: FETÖ’nün İstanbul imamı Topbaş mı?

CHP’li Sağlar: FETÖ’nün İstanbul imamı Topbaş mı?
14 Mart 2017 18:08

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar İBB Başkanı Kadir Topbaş ile ilgili önemli bir iddiayı Meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

 

 

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar İBB Başkanı Kadir Topbaş ile ilgili önemli bir iddiayı Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

 

 

Sağlar, Yandaş “gazeteci” Fatih Tezcan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı hedef alan bir haber yayınladığını hatırlattı.

 

 

Tezcan’ın bu haberinde “Topbaş için “Damadı ve ailesinin tamamına yakını vatan haini sapık FETÖ üyesi olan Kadir Topbaş…” diyen Tezcan, Kadir Topbaş’ın “tam olarak intihar ettiğini” söyleyerek, Topbaş’ın “FETÖ”ye para gönderdiğini” iddia ettiğini aktardı.

 

 

İşte Sağlar’ın o soru önergesi

 

 

Tezcan’ın iddiasına göre Metal Yapı, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 ay sonra “Vatan Caddesi’ndeki 6400 m2 deprem alanı olarak tescilli arsası için Fatih Belediyesi’nden inşaat izni’ almıştır. Tezcan, Doğa Okulları ile ilgili olarak da şu iddiada bulunmaktadır: “Erdoğan’a yakın iş adamlarının almak için konsorsiyum kurdukları ve satış öncesi pazarlıkları bitirdikleri Doğa Okulları’nı gece 03:50’de yangından mal kaçırır gibi ‘aniden’ FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen TURKVEN’den ve Fethi Şimşek’ten alan da işte bu Ömer Sacaklıoğlu ve şirketi Metal Yapı idi…

 

 

Ne ilginç değil mi, Metal Yapı’nın eğitimle somut hiçbir alakası yok ama artık kim ‘Doğa Okulları’nı Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden önce sen al, biz sana parayı bir şekilde transfer edeceğiz, bu okullar bize lazım! Hem zaten Kavurmacılar’ın el konulan varlıklarının parasını da Erdoğan’dan bir şekilde alacağız! Kısacası her türlü hesaplaşırız! Korkma! Gir!’ dediyse, gecenin köründe tek hamlede tak diye koskoca konsorsiyumun zor aldığı Doğa Okulları’nı bitirivermişti.”

 

 

Tezcan, “Hiç uzatmaya gerek yok” diyerek Kadir Topbaş’ın “FETÖ’ye para gönderdiğini” öne sürmüştür. Tezcan’ın iddiasına göre, “Metal Yapı, Vatan Caddesi’nde 6400 m2 bir arsaya sahipti”. Toplam 13 bin metrekare olan arsanın diğer yarısıysa İBB’nin elinde bulunuyordu ve arazi “afet toplanma merkezi” durumundaydı. Sonrasında arsaya AVM yapma kararı alan Metal Yapı, bu kararından da vazgeçerek, arsayı satmaya karar verdi. Topbaş da arsa için “KDV hariç tam 370 milyon lira ödeme yaptı”.

 

 

Söz konusu paranın arsanın bedelinin çok üzerinde olduğunu belirten Fatih Tezcan, ödemenin “aniden” yapıldığını belirterek, İBB’nin söz konusu parayı “kıyamet kopana kadar” çıkartamayacağını iddia etmektedir. Tezcan’a göre İBB tarafından verilen 370 milyon lira, satış emrinin geldiği “FETÖ’ye” gitmiştir.

 

 

Bu çerçevede:

 

1) Tezcan’ın iddiaları doğru mudur? Topbaş’ın FETÖ’cü olduğu öne sürülen damadının ortağına böyle bir kıyak yaptığı doğru mudur? Kamuoyunu aydınlatmak adına bu iddialara ivedilikle cevap verecek misiniz?

 

2) Değeri 40 milyon olan araziye 370 milyon ödenmesi doğru mudur? Doğru ise neden değerinin 9 katına ödeme yapılmıştır? 370 milyon TL FETÖ’cülere mi tahsis edilmiştir?

 

3) Şayet bu iddialar doğru ise Topbaş hem milletin parasını yemiştir, hemde terör örgütüne yardım etmiştir. Bu yüzden istifa etmesi talep edilecek midir?

 

4) FETÖ’nün İstanbul imamı Kadir Topbaş mıdır? Hani AKP’de FETÖ’cü yoktu!!?