CHP’li Purçu, Çeşme Belediye Başkanı Oran ve Roman STK temsilcilerini bir araya getirdi!

CHP’li Purçu, Çeşme Belediye Başkanı Oran ve Roman STK temsilcilerini bir araya getirdi!
22 Haziran 2020 17:26

İzmir’in Çeşme ilçesinde Roman Çadırlarına yönelik çalışmalar yeni bir boyut kazandı. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun bir araya getirdiği Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve Roman STK temsilcileri mutabakata vardı.

 

 

TARAFLARDAN SICAK YAKLAŞIM

 
Geçtiğimiz hafta İzmir Çeşme Alaçatı Şahintepesi Mevkiinde Roman çadırları yıkılmıştı. İzmir Barosu ve Roman Sivil Toplum Kuruşları başta olmak üzere duruma tepkiler gösterilmişti. Pazartesi (22 Haziran 2020) günü kente gelen çok sayıda Roman Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri bahse konu İzmir Çeşme Alaçatı Şahintepesi Mevkiinde basın açıklaması yapacaktı. Basın toplantısının iptal edildiği sabah saatlerinde basın kurumlarına bildirildi.

 
MİLLETVEKİLİ PURÇU TARAFLARI BULUŞTURDU

 
Son edinilen bilgiye göre bölgede bir süredir çalışma yürüten CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile Roman Sivil Toplum kuruluşları temsilcilerini bir araya getirdi. Görüşmede mutabakata varıldığı müjdesi, bilgisi kulislere düştü.

 

 

Konu hakkında kısa bir bilgi veren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu şunları söyledi.

 

 

ÇEŞME’DE ROMANLARIN YIKILAN ÇADIRLAR KONUSU HASSASİYETLE ÇÖZÜLDÜ

 

 

Birkaç gündür gündeme konu olan Çeşme’de Romanların çadırlarına ilişkin yaşanan sorunlarla ilgili Çeşme Belediye Başkanı Sayın Ekrem Oran ve Roman STK temsilcileriyle bir araya geldik. Yapmış olduğumuz görüşme sonucunda; Yaşanan bu olumsuzluklardan dolayı Çeşme Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Oran konu hakkındaki yanlış anlaşılmaların düzeltilmesi için gereken hassasiyet gösterilerek çözümü noktasında en kısa sürede mağduriyetlerin giderileceğine dair görüşlerini bildirdi ve kısa sürede çözüme kavuşturulacağı kararlaştırıldı.”