CHP’li Polat: Çalkaya’nın bu kadar çalıştığını bilseler engellerlerdi!

CHP’li Polat: Çalkaya’nın bu kadar çalıştığını bilseler engellerlerdi!
30 Haziran 2020 10:14

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi yönetiminin yaptığı eylemde, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. CHP’li Polat, “Hastane yönetimi ve siyasi parti yöneticileri, pandemi sürecinde Başkan Çalkaya’nın bu kadar çalıştığını bilseler engellerdi” dedi.

 

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Hastanesi yönetiminin, yüzde 20 ek ödeme kesintisi için bir süredir eylem yapan sağlık çalışanlarını ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Halkın kendilerini İzmir’de yaşanan hak ihlallerinin engellenmesi ve demokrasiye katkı sağlamak için seçtiğini belirten Polat, “Bundan bir haber olan ve sadece talimat ile iş yapan iktidar ve kurumları, ilçesinde bulunan eyleme destek veren Başkanımız Fatma Çalkaya’yı eleştiriyor” ifadelerini kullandı. Polat ayrıca, hastane yönetimi ve eyleme katılan siyasi parti yöneticileri, pandemi sürecinde başta sağlık çalışanları olmak üzere ilçesinde bütün taleplere yetişen Başkan Çalkaya’nın bu kadar çalıştığını bilmeleri durumunda engelleyebileceklerini söyledi.

 

 

HADSİZLİK EK ÖDEME KESİNTİSİ YAPMAKTIR

 
Hastane yönetiminin yaptığı açıklamanın tutarlı bir tarafı bulunmadığını belirten Polat, “Pandemi sürecinin başından itibaren özellikle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları için belediyelerimiz ile yapmak istediğimiz destekleri sürekli engellemeye çalıştılar. Hastane yönetimi yaptığı açıklamada Balçova Belediye Başkanımız Fatma Çalkaya’yı sağlık çalışanlarının talepleri için yaptığı eyleme destek verdiği için eleştiriyor. Hadsizlik ve saygısızlık, pandemi sürecinin kahramanları olan sağlık çalışanlarına yapılan haksızlığa destek olmak için eyleme katılmak değildir. Hadsizlik ve saygısızlık, sağlık çalışanlarına ek ödeme kesintisi yapmaktır. Hadsizlik ve saygısızlık, canları pahasına çalışan emekçilerin kesinti için yaptıkları eyleme soruşturma açmaktır. Başhekimlik ‘hastanenin iç işleyişine siyaset karıştırmayın’ diyor. Ancak açıklamasında Cumhur İttifakı’na mensup parti yöneticileri var” dedi.

 
ÇALKAYA’NIN BU KADAR ÇALIŞTIĞINI BİLSELER ENGELLERLERDİ

 
İzmir’de nerede bir haksızlık görürlerse orada olacaklarını belirten Polat, “Halk bizi İzmir’de yaşanan hak ihlallerinin engellenmesi ve demokrasiye katkı sağlanması için seçti. Bundan bir haber olan ve sadece talimat ile iş yapan iktidar ve kurumları, ilçesinde bulunan eyleme destek veren Başkanımız Fatma Çalkaya’yı eleştiriyor. Hastane yönetimi ve eyleme katılan siyasi parti yöneticileri, pandemi sürecinde başta sağlık çalışanları olmak üzere ilçesinde bütün taleplere yetişen Başkan Çalkaya’nın bu kadar çalıştığını bilselerdi, engellerlerdi. Yaşanan süreci hayretle takip ediyoruz. Eğer açıklama yapacaksanız sağlık çalışanlarının ‘ek ödeme kesintisi giderildi’ ve ‘soruşturmalar geri çekildi’ deyin. Talimatla birilerini hedef almayın. Yıllar sonra sağlık çalışanlarına yaptığınız haksızlıktan dolayı çocuklarınızın suratına bakamazsınız” ifadelerini kullandı.