CHP’li Pekşen’den ‘Yeşil Yol Projesi’nin planı sahte’ iddiası

CHP’li Pekşen’den ‘Yeşil Yol Projesi’nin planı sahte’ iddiası
7 Ekim 2015 10:36

‘Yeşil Yol Projesi’nde sular durulmuyor. CHP’li vekil Haluk Pekşen, proje için 2008’de sahte rapor hazırlandığını öne sürdü. Rapor sayesinde yaylalara 50 katlı bina yapılabileceğini belirtti.

 

 

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, 8 ilin yaylalarını birleştirecek olan Yeşil Yol Projesi’yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

Ömer ÖNDER- BUGÜN GAZETESİ

 

 

Yeşil Yol için 2004’te Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından rapor hazırlandığını hatırlatan Pekşen, “Bölgenin korunması gerektiği yönünde karar verilen bu rapor 2008 yılında kayboldu” dedi. Bununla ilgili 2008’de yeni bir rapor yazdırıldığını ifade eden Pekşen, “2008 raporu sahtedir. Sit alanlarına imar ve bina izni verilmiş” diye konuştu.

 

 

2008 raporunda tüm yolların ‘Yeşil Yol’ statüsüne alındığını kaydeden Pekşen, “Proje öncesinde hazırlanan hukuki düzenleme ile Yeşil Yol, özel statüye kavuşturulmuş. Bu sayede de ağaç kesmek için izne gerek duyulmayacak” ifadelerini kullandı.

 

 

39 YAYLA İMARA AÇILACAK

 

 

Yaylalara bina yapımının kolaylaştırıldığının aktaran Pekşen, şunları söyledi: “Çamlıhemşin, yapılaşmaya açıldı. Yaylalara 50 katlı bina yapılabilir artık. 39 adet yeşil yayla imara açılacak.”

 

 

ARAPLAR’A SATILDI

 

 

Yeşil Yol’un bölge halkını rahatsız ettiğini anlatan Pekşen, Bazı araziler Körfez ülkelerinden gelen Araplar’a satıldı. Yeşil Yol kapsamında yapılacak tesislerin de başkalarına satılmasından endişe duyuyoruz” sözlerini sarf etti.