CHP’li Pekşen: Albay İrevül hakkında yapılacak işlemleri yakından takip edeceğiz!

CHP’li Pekşen: Albay İrevül hakkında yapılacak işlemleri yakından takip edeceğiz!
21 Mart 2019 08:32

İstanbul Avcılar’da düzenlenen Çanakkale Zaferi anma etkinliğinde yapılan duada Atatürk’ün adı anılmadığı için salonu terk eden Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül hakkında idari tahkikat başlatıldığı iddia edildi.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP eski Trabzon milletvekili Haluk Pekşen “Albay İrevül hakkında yapılacak tüm idari ve adli tasarruflar tarafımızdan yakından takip edilecektir” dedi.

 

 

Pekşen yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 
Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Mart tarihinde camilerde okuttuğu “Çanakkale Zaferi ve Birlik Ruhu” isimli Cuma Hutbesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten tek kelime bile bahsetmemiştir. Oysa ki hutbede; “Bugün bizlere düşen, Çanakkale’de şahlanan o muazzam ruhun idrakinde olmaktır. Bizi biz yapan, bizi millet yapan değerlerimizin etrafında kenetlenmek, onları nesillerimize aktarmaktır. Şehit ve gazilerimizin emaneti olan mukaddesatımızı aynı bilinç ve idealle yarınlara taşımaktır.” deniyordu.

 
Peki bizi bir yapan, bizi millet yapan, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin lideri, bu devletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk değil midir? Niçin adını anmıyoruz?

 
Geçtiğimiz 10 Kasım haftasına gelen Cuma hutbesinde de Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürk’ten tek kelime bahsetmemişti. Bu arada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 9 Kasım günü, Kurtuluş Savaşı için “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen, Kadir Mısıroğlu’na hasta ziyaretinde bulunmuştu.

 
En son 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İstanbul Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen anma programında, şehitlerimiz için duayı okuyan öğretmen, Atatürk’ün adını anmamış, Çanakkale Zaferi’nin en önemli kahramanından bir Fatiha’yı esirgemiştir.

 
Bu gayri vicdani, gayri insani davranış, toplantıda hazır bulunan Avcılar Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül’ü doğal olarak çileden çıkarmıştır. Toplantıyı terk eden Alb. İrevül, halkın içinde biriken tepkiyi dile getirmiştir.

 
Bu bir tesadüf değildir. Son yıllarda Atatürk’ün din düşmanı olduğunu zanneden ve öyle göstermek isteyen bir zihniyet, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı işgal etmiştir. Maalesef Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yol vermesiyle bu tür hadiseler yaşanmaktadır.

 
Birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz, ekonomik krizin vatandaşlarımızı çileden çıkarmak üzeri olduğu şu günlerde, bu ülkenin kurucu liderini yok saymak, milletin değerlerine saygısızlık etmek devletin çıkarlarına olmaz. Milli kahramanlarına sahip çıkmayan devletler ayakta kalamaz.

 
Alb. İrevül hakkında yapılacak tüm idari ve adli tasarruflar tarafımızdan yakından takip edilecektir.