CHP’li Pekşen: AKP halkın parasını Papa’ya bağışlıyor

CHP’li Pekşen: AKP halkın parasını Papa’ya bağışlıyor
9 Şubat 2018 08:10

Erdoğan’ın, düne kadar ‘Hıristiyan kulübünün, Haçlı ittifakının başı’ dediği Vatikan’a gidip Papa ile görüşebilmek için yüklü miktarda bağış yaptığını söyleyen Pekşen, “AKP, rüşvetle, bağışla dış politika yürütmeye çalışıyor.Beceriksiz dış politikanın sonucunda bozulan ilişkileri, bu ülkenin halkının emeği alın teri ile oluşan bütçeden rüşvet vererek ya da bağış yaparak düzeltmeye çalışıyor.” dedi.

 

 

 

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Vatikan’da Papa’yı ziyaretiile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

 

AKP iktidarıyla birlikte Türk dış politikasının doğudan batıya her alanda büyük bir yıkım içinde olduğunuve artık birçok ülke ile diplomatik ilişkilerde büyük sorunlar yaşandığını söyleyen Pekşen, “Dünyada birkaç tane Afrika ülkesi dışında ne batımızda ne de doğumuzda hiçbir ülke bizimle yan yana gelmek istemiyor. Yıllara dayanan ve ülkemize saygınlık kazandıran dış politikamız AKP eliyle çökertildi. Diplomatlarımız ‘monşer’ denilerek dışlandılar, görevlerinden el çektirildi. Avrupa ülkeleriyle ilişkilerimiz neredeyse bitme noktasına geldi. Meshepçiliğe dayanan, hayalperest dış politika anlayışı sonucunda komşularımızla da büyük sorunlar yaşamaktayız.” şeklinde konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yıllardır dayandığı ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ politikasını bir kenara bırakan AKP iktidarının dış politikada yeni bir anlayış getirdiğini ifade eden Pekşen şunları söyledi: “AKP iktidarının beceriksiz yandaşlara emanet ettiği dış politikayla birlikte rüşvet ve bağışa dayalı yeni bir dış politika anlayışı ortaya çıktı. Artık herhangi bir ülke liderinden randevu almak için ya rüşvet olarak o ülkeden uçak,veya et almak gerekiyor ya da o ülkeyebağış yapmak gerekiyor. Son olarak Vatikan’a Papa’yı ziyarete giden Erdoğan’ın bu ülkeye yüklü miktarda bağış yapmış ve bu sayede Papa ile görüşebilmiştir. Buradan 80 milyon adına soruyorum Papa ile görüşmek için bu ülkenin gariban halkının parasını ‘Haçlı ittifakının merkezi’ dediği Vatikan’a nasıl vermiştir?”
Erdoğan’ın Vatikan ziyareti ile ilgili olarak TBMM’ye bir soruluk önerge veren Pekşen, bu ziyaret için Vatikan’a ne kadar bağış yapıldığını sordu.