CHP’li Pekşen: Adliye’nin dağıtılması mağduriyet yaratıyor

CHP’li Pekşen: Adliye’nin dağıtılması mağduriyet yaratıyor
5 Ekim 2017 10:43

Ankara Adliyesi’nin bölünerek mahkemelerin farklı semtlere dağıtılmasının gerek vatandaşlar için gerekse avukatlar için mağduriyetler yarattığını belirten Pekşen, “Aynı gün içerisinde farklı mahkemelerde duruşması olan avukatlar bu duruşmalara yetişmekte oldukça zorlandıkları gibi vatandaşlarda mağduriyet yaşamaktadır.” dedi.

 

 

 

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen Ankara Adliyesi’nin farklı semtlere dağıtılması ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

 

 

Adaletin herkes için en kolay şekilde erişilebilir olmasının hem hukuki hem de fiziki olarak yerine getirilmesi gerektiğinin söyleyen Pekşen şunları söyledi, “Diğer büyük illerde adliyeler tek bir merkeze, tek bir binaya toplanırken Ankara Adliyesi’nin dağıtılarak şehrin en ücra köşelerine taşınmasının doğru bulmuyorum. Bu tür kurumlar fiziki olarak en ulaşılabilir merkezlerde olması gerekir ki, hem avukatların hem de vatandaşlar en kolay şekilde bu binalara ulaşım sağlayabilsin.”

 
Pekşen şunları kaydetti: “İcra Mahkemeleri ile Müdürlüklerinin taşınması ile başlayan Adliye’nin bölünmesi sürecini İş ve Ticaret Mahkemelerinin Çukurambar’daki bir plazaya oldukça fahiş rakamlarla kiralanması ile devam etti. Ardından Asliye Hukuk, Sulh Hukuk ve Tüketici Mahkemelerinin Dışkapı’da yer alan ve FETÖ soruşturması kapsamında el konulan bir yurda taşınması ve en nihayetinde hali hazırda taşınmış olan İcra Mahkemeleri’nin tekrar başka bir yere taşınması durumu içinden çıkılmaz bir halegetirmiştir.Vatandaşlar ve onları mahkeme salonlarında temsil eden avukatlar, adalete erişmekte güçlük çekmektedirler. Bu durum bir an önce ele alınmalı ve bu yanlıştan derhal dönülmelidir.”

 
Ankara Adliyesi’nin parçalanarak farklı semtlere taşınmasıyla ilgili Adalet BakanıAbdülhamit Gül’ün cevaplamasıyla TBMM’ye bir soru önergesi veren Pekşen, şu soruları sordu;

 
1- Konu hakkında Sayın Bakanlığınızın her hangi bir çalışması var mıdır?
2- Konu hakkında Sayın Bakanlığınızca ivedilikle Başkent’e yakışır, tüm mahkemeleri tek çatı altına toplayacak ve herkesin kolayca ulaşabileceği yeni bir adliye binasının inşasına başlanılmış mıdır?
3- Yeni adliye binasının inşasına başlanıldıysa, yapılması planlanan semt neresidir ve ne zaman hizmet vermeye başlanılacaktır?