CHP’li Öztunç: Susturamazlar

CHP’li Öztunç: Susturamazlar
16 Aralık 2014 11:21

RTÜK üyesi Ali Öztunç, üyeliğinin düşürülmesine yönelik sürecin “talimatla” başlatıldığını belirterek, “Başkan Davut Dursun öyle sanıyor ama RTÜK babalarının çiftliği değil” dedi.

 

 

RTÜK’e CHP kontenjanından giren Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan’ın “gizliliği ihlal ettikleri” gerekçesiyle üyeliklerinin düşürülmesine yönelik girişimle ilgili tartışmalar sürüyor. BirGün’e konuşan Öztunç’un açıklamaları şöyle:

 

 

CEPHE OLUŞTURDULAR

 

 

Söz konusu yayınlarla ‘nefret suçu’ işleyen televizyon kanallarıyla ilgili girişimlerimiz AKP kontenjanından seçilen üyelerin karşı duruşuyla sonuçsuz kaldı. Bize karşı bir cephe oluşmaya başlamıştı zaten. Son olarak Atatürk’e açıkça hakaret eden ‘rüşvetçi’ diyen bir programı gündeme getirdik. AKP kontenjanından seçilen üyelerin oylarıyla programa ceza verilmedi. Bizim bu kararı basına duyurmamızdan yaklaşık 15 dakika sonra RTÜK Başkanvekili Hasan Tahsin Fendoğlu, alınan karara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Eğer biz bu kararı kamuoyuna duyurarak gizlilik ilkesini ihlal ettiysek başkanlık adına açıklama yapan Fendoğlu da ihlal etmiştir.

 

 

O televizyon kanalına bizimle ilgili şikâyet dilekçesini kimin verdirdiğini, dilekçeyi kimin kaleme aldığını biliyoruz. RTÜK Başkanı Davut Dursun, bu dilekçeyi iki hafta tutmuş, hukuk işlerine talimat vermiş gereğinin yapılması için ama ne hikmetse şikâyet edilen kişiler olarak bize bilgi vermemiş. Biz bu dilekçeden haberdar olup açıklama yapınca Üst Kurul’un gündemine getirmek zorunda kaldılar. Ancak oylama yapıp üyeliğimizi düşürmeye cesaret edemedikleri için AKP kontenjanından seçilen üç üyeyle bir komisyon oluşturdular. Talimatla iş yapıyorlar. Başkan Davut Dursun öyle sanıyor ama RTÜK babalarının çiftliği değil.

 

 

Anladığım kadarıyla genel seçim kararı alındıktan sonra Meclis’in kapanmasını bekleyip, ondan sonra karar vermeyi planlıyorlar.

 

 

Haksızlıklar karşısında mücadele etmemizden rahatsızlar. “Susun, sesinizi çıkamayın, RTÜK’ün imkanlarından faydalanın, kamam arabasına binip, yurt dışı seyahatlere gidin, daha ne istiyorsunuz” demek istiyorlar. Engel olamayacaklar, susmayacağım. Uzun bir süreden beri tehdit mesajları geliyor.

 

 

Kaynak: Birgün / Sebahat Karakoyun