CHP’li Öztunç: Bekçileri AKP’li başkanlar seçecek!

CHP’li Öztunç: Bekçileri AKP’li başkanlar seçecek!
5 Şubat 2020 11:19

CHP’nin Meclis İçişleri Komisyonu üyesi Milletvekili Ali Öztunç, bekçilerin AKP’li il ve ilçe başkanlarının verdiği listelerden seçileceğini savundu.

 

 

Bekçilerle ilgili tartışmalar devam ederken, CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Meclis İçişleri Komisyonu üyesi Ali Öztunç’tan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Bekçilik kavramının suistimal edilerek AKP’nin milis gücü haline getirildiğini öne süren Öztunç, yasanın Meclis’ten geçmesi durumunda Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını açıkladı.

 

Ali Öztunç, şöyle konuştu:

 

AKP’Lİ BAŞKANLAR SEÇECEK

 

“Bekçiliğe karşı değiliz. Bildiğimiz klasik bekçilik mahallenin abisi kardeşi dediğimiz bekçiliğin dışına çıkartıyorlar bu yasa ile Kolluk gücü getiriliyor. Polisin tüm yetkileri bekçilere veriliyor. Hatta üst araması gibi polis yetkileri AYM’den dönmesine rağmen bekçilere veriliyor. Yani bekçi üst araması yapacak, GBT yapacak gözaltına alacak o zaman polise ne gerek var. Buna karşı çıkıyoruz. 30 bin bekçi olacak bunun sonucu yeni bir kolluk kuvveti demek. Kendilerine ait bir ekip kurmak istiyorlar. Sınavsız olduğu için AKP il ve ilçe başkanlarından hazırlanan listelerle alım yapılacak. Genel kurulda karşı çıkacağız eğer yasa tasarısı geçerse AYM’ye başvuracağız bu kanunun iptal edileceğine inanıyoruz.”