CHP’li Öztunç: AKP’nin kuralları, suistimale teşvik ediyor!

CHP’li Öztunç: AKP’nin kuralları, suistimale teşvik ediyor!
18 Ekim 2020 10:11

Artvin ili Murgul ilçesine bağlı Damar köyünde 14 Ekim günü sabah saatlerinde meydana gelen ve uzun süre kontrol altına alınamayan orman yangını hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcı Ali ÖZTUNÇ, “Yurttaşa, 10 hektardan küçük bir alan yandığı için helikopter ve uçak gönderilemeyeceği yanıtı veriliyor. Peki, Devletin yükümlülükleri ne olacak ? Bu alanlar nasıl söndürülecek. İlla 10 hektar olmasını mı beklemek lazım. Hatay’daki yangınlarda da böyle büyümesini mi beklediniz?” yorumunu yaptı.

 
AKP Kuralcılık Adı Altında Suistimale Teşvik Ediyor

 
ÖZTUNÇ; “İnsanların, kara araçlarının erişemediği yerler yakılıyor, yurttaşlar ihbarda bulunuyor; 10 hektara erişmedi diye helikopter gönderemeyiz yanıtıyla karşılaşılıyor. Anayasa Mahkemesini tanımayan, kanunu tanımayan AKP, mevzu Cengiz’in menfaati olunca kuralcılık görüntüsü veriyor. AKP’nin bu kotaları, bazı kötü niyetlilere 10 hektara kadar yakabilirsin izninden başka bir anlama gelmiyor” dedi.

 
AKP Neden Ders Almıyor?

 
ÖZTUNÇ: “Yangını çıkaranlara binlerce kez lanet olsun. Ama, Devletin görevi sadece lanetlemek değil. Yangının en hızlı biçimde kontrol altına alınması, söndürülmesi gerekiyor. Her yıl hektarlarca ormanlık alanımız heba oluyor. Hatay’da söndürme uçağı arızalanıyor, Artvin’de yeteri kadar alanın yanmadığı gerekçe gösteriliyor. Bizler yönetemiyorsunuz dediğimiz de kabahatli oluyoruz. Peki, AKP neden hiç ders almıyor?” dedi.