CHP’li Öztrak: Başbakan’ı tasfiye zamanı gelmiştir!

CHP’li Öztrak: Başbakan’ı tasfiye zamanı gelmiştir!
3 Eylül 2013 10:24

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hübris sendromuna’ tutulduğunu ve ülkeye zarar verdiğini öne sürerek, “Dünyanın her yerinde bu noktaya gelmiş insanlar tasfiye edilir. Tayyip Erdoğan’ı tasfiye vakti gelmiştir ve geçmektedir. Bu Başbakan bu ülkeye çok büyük zararlar vermektedir” dedi.

 

Marmara Ereğlisi sahil alanında CHP’ye yeni üye olan 100 kişiye rozet takma töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ve çok sayıda partili katıldı.

 

Rozet töreninde partililere seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Erdoğan’ın kibir hastalığına yakalandığını iddia ederek şunları söyledi:

 

“Başbakan kibirinin esiri olmuştur. 10 yıllık iktidardan sonra hübris hastalığına tutulmuştur. Bütün dünyada bilinen bu hastalık kibir hastalığıdır. Her şeyi o bilmektedir. Kadınların ne yapması gerektiğini, erkeklerin ne yapması gerektiğini, Mısır’ın ne yapması gerektiğini, Suriye’nin ne yapması gerektiğini, ABD’nin ne yapması gerektiğini o bilmektedir. Böyle bir Başbakan olmaz. Dünyanın her yerinde bu noktaya gelmiş insanlar tasfiye edilir. Tayyip Erdoğan’ı tasfiye vakti gelmiştir ve geçmektedir. Bu Başbakan bu ülkeye çok büyük zararlar vermektedir.”

 

BİZ AYRAN İÇENİ DE, RAKI İÇENİ DE KUCAKLAYACAĞIZ

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Atatürk’ün tanımladığı Türklük kavramına, Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasiye, özgürlüğe saygı göstermeyen bir hükümetin başta olduğunu savundu. Öztrak, “Bunların hepsini ideolojik olarak buluyor. Biz Cumhuriyet Halk Partili’ler olarak bunların hepsine sahip çıkacağız. Bu değerleri kucaklıyoruz. Bu değerlerle birlikte iktidara doğru emin adımlarla yürüyoruz. Bu iktidarın kapısı 2014 yılında yapacağımız yerel seçimlerdir. Bizim iktidarımız, ‘Ayran içeni de rakı içeni de kucaklayacaktır” diye konuştu.

 

DEMOKRASİ SADECE SANDIK DEĞİL

 

Demokrasinin sadece sandıktan ibaret olmadığını söyleyen Öztrak, “Obama Amerika’da yüzde 50’nin çok üzerinde oy alarak iktidara geldi. Yine İngiltere Muhafazakar Partisi Genel Başkanı Cameron da yüzde 50’ye yakın bir oyla iktidara geldi. Her ikisi de Suriye’ye saldırı da bulunmak için kendilerini meclislerinin görüşünü almak zorunda hissediyor. Bu dünyada bir tek lider var ki onları eleştiriyor. ‘Neden meclislerinin görüşlerini alıyorlarmış. Neden vuracaklarmış, çekileceklermiş de, girip içeride rejimi değiştirmek için savaşmayacaklarmış.’ Bugün başımızda demokrasiyi sandıktan ibaret sanan zihniyet var. Sandık demokrasinin olmazsa olmazıdır ama, sadece sandık yeterli değildir. Sandıkla birlikte bir başka bir şey daha lazımdır. Bunlardan birisi iktidara gelenlerin kendilerine oy vermeyenlerin haklarını koruyup muhafaza etmeleridir.”

 

Konuşmaların ardından partiye katılanlara rozet takıldı. Gece, yerel sanatçıların verdiği konserle sona erdi.