CHP’li Özkoç’a katılmadığı eylemden fezleke!

CHP’li Özkoç’a katılmadığı eylemden fezleke!
20 Temmuz 2017 10:30

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç hakkında Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı MİT TIR’ları davasının duruşmasında slogan attığı gerekçesiyle ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ iddiasıyla fezleke düzenledi. Fezlekede, kalabalığın sloganlar ve alkışlarla gösteri yaptığı ve yargılama sonunda akışlarla adliyeyi terk ettiği belirtildi.

 

 

 

Rifat BAŞARAN / Hürriyet

 

 

Fezlekede, “Hakkında delil toplanan, TBMM 26. Dönem milletvekilinin, yasanın emredici hükmünü herkesten daha iyi bilmesi gerektiği gibi, TCK’nın 4. maddesinde öngörülen ‘Ceza kanunlarını bilmemek mazeret sayılamaz’ genel kuralı uyarınca yasaya aykırı toplantıya başından sonuna kadar destek vererek atılı suçu işlediğine dair TC Anayasası’nın 83/2 maddesine göre, soruşturma açılabilmesi için fezleke düzenlenmesini haklı kılan maddi ve hukuki sebeplerin mevcut olduğu kanısına ulaşılmıştır” denildi.

 

 

O GÜN SAKARYA’DAYDIM

 

 

Hakkında TBMM’ye fezleke geldiğini basından öğrenen CHP milletvekili Özkoç, şunları söyledi: “İnanamadım, şaşkınlığımın yerini üzüntü aldı. İsnat edilen suçun saçmalığını bir yana koyuyorum. Daha vahim olanı ben 1 Nisan 2016 tarihinde Çağlayan Adliyesi’nde değildim. Ne yazık ki ben Erdem Gül ve Can Dündar’ın hiçbir duruşmasına katılmadım. Benim Çağlayan Adliyesi’nde olduğunu resmi evrak ve raporlarla sözde ortaya koydukları 1 Nisan 2016 tarihinde Sakarya’da CHP il binasındaydım, onlarca vatandaşımızla bir aradaydım. Derdimi anlatacak gücüm, sesimi duyurabilecek mecralarım var. Peki ya vatandaşımız ne durumda düşünebiliyor musunuz?”