CHP’li Özkes: Görmez bu tabloyu görmez mi?

CHP’li Özkes: Görmez bu tabloyu görmez mi?
19 Kasım 2014 12:21

CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes, yaptığı basın açıklamasında Kayseri merkez Talas ilçesi Zade Camisinde müftülük tarafından düzenlenen Muharrem ayı etkinliğinde, camiye toplanan kadınların karşısına bir protokol masası kurulduğunu belirterek Talas Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Palancıoğlu’nun, seçim meydanlarında olduğu gibi cami içinde mihraba kürsü konularak bir konuşma yaptığını belirtti.

 

 

 

Özkes açıklamasına şöyle devam etti:

 

“1400 yıllık İslam geleneğinde cami mihrabına kürsü konularak bir siyasetçiyi konuşturma görüntüsü yoktur.AKP camileri propaganda merkezi haline getirdi.İşin garibi bu tabloyu müftülük organize ediyor. Dini, siyasetin emrine amade kılma rolüne soyunan bir kurum haline geldi diyanet adeta.”

 
AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’ın  “Değişimin karşısında dinler bile duramaz”dediğini aktaran Özkes şunları aktardı:  “Ne demek istiyor? Tarihte ne değişimler, ne rüzgarlar gelmiştir ve geçmiştir, dinler ise hep var olmuşlardır. Böyle bir saçmalığın zamanlaması manidardır. Dinin değişmeyen esasları vardır, zamana ve koşullara göre değişen hükümleri vardır. İslam’ın doğuşundan günümüze kadar hırsızlık, yolsuzluk, kul hakkı yemek, devlet malını aşırmak, rüşvet, yalan söylemek, iftira etmek haramdır. Kıyamete kadar da haram olacaktır. İktidarın yolsuzluğu meşrulaştırılması çabaları karşısında da yüce dinimiz İslam duracaktır.”

 

20

 

Başbakanın danışmanı EtyenMahçupyan’ın  “İslami kesimin en az yarısı yolsuzluk olduğunu düşünüyor, bundan hoşlanmıyor, bundan rahatsız. Bu AK Partiye yakışmıyor” dediğini belirten CHP’li Özkes, “Ne hazindir ki Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise “Hırsızlık kötü şeydir ama maneviyatı çalmak çok daha kötü bir şeydir” gibi fetvalar veriyor. Peki, Mahçupyan’ın kastettiği ‘İslami kesimin en az yarısı’ içinde Görmez yok mu?Yoksa,Görmez ‘İslami kesim’in ne kadarını temsil ediyor?” şeklinde konuştu.

 

21

Yalçın Akdoğan’ın  “Hem tavaf yaptık hem şeytan taşladık.”  sözlerini aktaran Özkes sözlerini şöyle tamamladı: “Tavaf ile şeytan taşlama bir arada olamaz. Çünkü şeytan taşlama yeri (cemarat) ile tavaf yeri (Kabe) ayrı ayrı yerlerdedir. Acaba bunlar tavaf ederken birbirlerini mi taşlıyorlar ki böyle konuşuyor diye sorası geliyor insanın.”