CHP’li Özkes: Bilal’in öncülüğünde kefen giyen AKP’li gençler savaşa gitsinler

CHP’li Özkes: Bilal’in öncülüğünde kefen giyen AKP’li gençler savaşa gitsinler
1 Ekim 2014 11:30

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes elektrik ve doğalgaz ve elektriğe yapılan zammın ayraın tadını kaçıırdığını ifade ederek  “Kış mevsimine girerken zaten kara kara düşünen vatandaşlara yapılan zulümdür. Bu zamlar diğer alış-veriş ürünlerine de yansıyacaktır.” dedi.

 
“AKP iktidarı bayrama girerken bayramın tadını kaçırmıştır.” diyen  CHP’li Özkes şöyle devam etti:

 
“Bu yıl kurbanlıklar % 25 – 40 arasında pahalanmıştır. Geçen yıllarda kurban kesip de bu yıl pahalılık nedeniyle kurban kesemeyenlerin günahı vebali iktidarın boynundadır. İstanbul’un Avrupa Yakasıyla, Anadolu Yakası arasında büyükbaş kurbanlıklarda 1-2 bin fiyat artışı farkı var. İslam Dünyasının hiçbir yerinde böyle ucube bir uygulama yoktur.”

 
Konya İl Müftüsü’nün ‘Aldığın kurbanın fiyatı oranında sevabın artar, ne kadar pahalı kurban alırsan o kadar sevap kazanırsın’ sözlerini eski bir müftü olarak onaylamadığını belirten CHP’li Özkes “İslam’la Kapitalizmi bu kadar kol kola iç içe geçirmek ciddi bir yanlıştır. ‘Ne kadar para, o kadar sevap’ anlayışını asla onaylamıyorum.” dedi.

 
İKİ YIL ÖNCE IŞİD DİYE BİR ŞEY YOKTU

 

 

“İki yıl önce IŞİD diye bir şey yoktu” diyen CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes “Davutoğlu’nun stratejik derinliğinden neşet etti, doğdu. Dolayısıyla IŞİD’in günah babası AKP’dir. Ülkeyi pazarlayanlar şimdi de Mehmetçiğin kanını pazarlama çabasına girmişler. Kara harekatı olur mu, olmaz mı o görüşülecek. Öyle bir arzuları varsa AKP’nin oyları ile muhtemelen kabul edilecek ama zengin parayı bastırıyor bir gün bile askerlik yapmıyor ama fakir fukaranın çocukları savaşa gönderilme gibi bir tartışma var. Benim önerim Bilal’in öncülüğünde kefen giyen AKP’li gençler savaşa gitsinler.” diye konuştu.

 
Özkes şöyle devam etti: “Tezkerenin boyutları açık seçik olarak ortada değil. Dolayısıyla şu anda red vereceğiz veya evet vereceğiz diyemeyiz. Bir görelim. Ama bizim esasımız yurtta sulh, cihanda sulhtur. Tezkerenin içeriği ne onu bilmiyoruz ama Mehmetçiğimizin birilerinin keyfine göre kanının dökülmesini istemiyoruz.”