CHP’li Özgündüz: ÖSO Lideri Türkiye’de mi?

CHP’li Özgündüz: ÖSO Lideri Türkiye’de mi?
20 Kasım 2014 14:24

CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemesiyle verdiği soru önergesinde ÖSO Lideri Cemal Maruf’un AKP iktidarının bilgisi dahilinde Türkiye’de konakladığını iddia etti.

 

 

 

Terör örgütü IŞİD’i başarılarından dolayı kutlayan ve ülkesinde idam cezasına çarptırılan Tarık Haşimi’nin AKP iktidarı tarafından ülkemizde korunması ve konaklatılmasının etkilerinin henüz geçmediğini belirten CHP’li Ali Özgündüz,  şunları söyledi: “Suriye’de Esad’a karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) lideri Cemal Maruf’un kaçtığı ve ülkemizde Hükümetinizin bilgisi dâhilinde konakladığı ileri sürülmektedir. Halep’te çatışan ve Hükümetinizin açıkça desteklediği ÖSO’nun çoğu silahlı 14 bin militanının, Halep’i terk ettiği kamuoyuna yansıyan bilgilerden biridir. Bu 14 bin militanın ülkemize gelmiş olduğu da en ciddi iddialardandır. Özellikle Esad’ın devrilmesi amacıyla ÖSO’nun silahlandırılması esnasında, Halep’i terk eden ÖSO militanlarının silahlarının bir kısmının El-Nusra’nın eline geçtiği belirtilmektedir. “

 

 

 

CHP’li Özgündüz bu bağlamda Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan şu sorularına yanıt istedi:

 

 

1. Esad’a karşı savaşması amacıyla silahlandırılan güçler arasında terör örgütü El-Nusra da bulunmakta mıdır? Esad karşıtlarının silahlandırılmasında Türkiye’ye ne gibi bir rol biçilmiştir ve Türkiye ne gibi çalışmalarda bulunmuştur?

 
2. Cemal Maruf’un ülkemizde olduğu bilgileri doğru mudur? Doğru ise Türkiye’ye neden ve nasıl getirilmiştir? Hükümetinizin bu konuda nasıl müdahalesi olmuştur?

 
3. Maruf sınırdan nasıl geçmiştir?

 
4. Maruf, ülkemizde hangi ilde kalmaktadır? Maruf’a Türk güvenlik ve/veya emniyet güçlerinden koruma verilmiş midir?

 
5. Halep’ten kaçan 14 bin ve çoğu silahlı ÖSO militanının ülkemize geldiği iddiaları doğru mudur?

 
6. Tarık Haşimi, hâlâ ülkemizde midir? Eğer ülkemizde ise nerede konaklamaktadır? Yurt dışına sıklıkla çıkış yaptığı ve geri geldiği, Ortadoğu’nun geleceğine ilişkin birçok ülkede terörist ilân edilen unsurlarla görüşmeler yapmaya devam ettiği doğru mudur?