CHP’li Özgündüz: İzleniyorum, dinleniyorum ve takip ediliyorum

CHP’li Özgündüz: İzleniyorum, dinleniyorum ve takip ediliyorum
29 Kasım 2014 08:53

17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları ile ilgili orijinal fezlekenin elinde olduğunu açıklaması ile dikkat çeken CHP Milletvekili Ali Özgündüz, taciz boyutunda görünür şekilde takip edildiğini aktardı.

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararı verdiği 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları ile ilgili orijinal fezlekenin elinde olduğunu açıklayan CHP’nin savcı kökenli Milletvekili Ali Özgündüz, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yönelik açıklamalarının ardından takip edilmeye başlandığını açıkladı.

 

 

TACİZ BOYUTUNDA GÖRÜNÜR

 

 

Özgündüz, bu izlemenin taciz boyutunda görünür şekilde yapıldığını iddia etti. Özgündüz, “Efkan Ala ile bağlantılı olduğunu biliyorum. İçişleri Bakanı’na yönelik sözlerimin ardından bu taciz giderek arttı. Rahatsız etmek için göstere göstere yapılıyor. Ama umurumda da değil” dedi.

 

 

İSMİ ALDIK AMA KAYIT ÇIKMADI

 

 

Yaklaşık 1 ay önce, kullandığı aracın kamera çekimi ile yakın takibinin yapıldığını anlatan Özgündüz, “3-4 kilometre gittim, emniyet şeridine geçtim hâlâ takipte kaldı. Göstere göstere video çekimi yapıp takip ediyordu. Kardeşimle birlikteydim. Aracı durdurdum. Elinde kamera kaydı ile ne yapıyorsun dedik. Pişkince, ‘Yolu çekiyorum’ dedi. İsmi aldık bir kayıt çıkmadı” diye konuştu.

 

 

ORİJİNAL FEZLEKEYİ ŞERH OLARAK RAPORA KOYACAĞIZ

 

 

Özgündüz, 17 Aralık soruşturmalarıyla ilgili daha önce  açıkladığı “Orijinal fezleke elimde, dosyayı kapatamazlar, açıklarım” dediği belgelerle ilgili de konuştu. AKP’nin komisyonda, eski bakanları ve dosyada isimleri geçenleri aklamaya çalıştığını savunan Özgündüz, “Dosya kapanmayacak. Kapattırmayacağız. Orijinal fezlekeyi, komisyonun hazırlayacağı rapora, muhalefet şerhi olarak koyacağız. Görevden alınan polis müdürlerini, bu fezlekedeki bilgi, belge ve deliller ortaya çıkmasın diye dinlemek istemiyorlar. Ama biz bu fezlekeyi rapora koyacağız, Meclis Genel Kurulu’nda okunacak, kamuoyu bütün gerçeklere ulaşacak. Şerh olarak koyduğumuz için hiçbir şekilde rapordan da çıkaramazlar” dedi.

 

 

SiNYAL ÜZERiNDEN DiNLEME

 

 

Cep te­le­fo­nu­nun din­len­di­ği­ni bil­di­ği­ni be­lir­ten Öz­gün­düz şun­la­rı an­lat­tı: “Cep te­le­fo­nu sin­yal­le­rin­den ne­re­de ol­du­ğun bi­li­ni­yor.

Sin­ya­le gö­re ne­re­dey­sen yi­ne gös­te­re gös­te­re, bel­li ede­rek fark­lı ki­şi­ler­le ta­kip ya­pı­lı­yor. Yurt­dı­şın­dan ge­len bir ko­nu­ğu­mu Ye­re­ba­tan Sar­nı­cı­’na gö­tür­müş­tüm.

Haf­ta so­nu, sa­kal­lı­yım üze­rim­de de­ri mont, va­tan­da­şın ta­nı­ma­sı müm­kün de­ğil. Bi­ri­si ya­nı­ma gel­di: ‘Sa­yın ve­ki­lim ça­lış­ma­la­rı­nı­zı se­ve­rek iz­li­yo­ru­z’ de­di ve git­ti.

Uzak­tan iz­le­me­ye de­vam et­ti. Ama bun­la­rı önem­se­mi­yo­rum, kay­gım yok. Ön­lem de al­mış de­ği­lim. He­def se­çil­miş­sek ya­pa­cak bir şey de yok.”

 

 

Kaynak: Bugün