CHP’li Özgündüz: En geç sonbaharda erken seçim olur

CHP’li Özgündüz: En geç sonbaharda erken seçim olur
13 Mart 2014 11:36

Almanya’nın Bremen kentinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Özgündüz, Türkiye’de en geç sonbaharda erken seçim olacağını söyledi. Berkin Elvan olayıyla ilgili de konuşan Özgündüz, hiç kimsenin insanları öldürerek iktidarda kalamadığını vurguladı.

 

 

 

CHP Bremen teşkilatının davetlisi olarak Bremen’e gelen Ali Özgündüz, Mercedes fabrikasında çalışan Türk işçilerle bir araya geldi. Hemelingen Kültür Evi’nde düzenlenen toplantıda Özgündüz gündeme dair açıklamalar yaptı. Özgündüz, CHP olarak erken seçime hazır olduklarını söyledi. CHP’li vekil şu açıklamayı yaptı “Biz ana muhalefet olarak bu tür sıkışık ortamlarda çözümün sandık olduğunu söylüyoruz. İktidar erken seçim yolunu açarsa biz destekleriz. Tayyip Erdoğan yaptığı seçim konuşmalarında yerel seçimlerde yüzde 39’u esas aldığını söylüyor. Erdoğan meydanlarda bunun normal bir seçim olmadığını hükümete karşı güven oylaması anlamına geldiğini dile getiriyor. Erdoğan öyle diyorsa, 2011 seçimlerinde yüzde 49’u esas alması gerekiyor. Bizim yaptığımız analizlere göre AKP 10-12 puan kaybetmiştir. Dolayısıyla yüzde 35’lere düşecektir.”

 

HÜKÜMET GÜVENİ KAYBETTİ

 

“Bu saatten sonra hükümet güven oyunu kaybetmiştir. Çözüm ise erken seçimdir. Erken seçim Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce mi, yoksa birlikte mi olur bilmiyorum ama en geç sonbaharda olacaktır. Parlamento bu gerilimle birlikte 1,5 sene gidemez. Bu hükümet 2015’i göremez, bizim kanaatimiz odur. Türkiye’de bu sene içinde bir erken seçim beklentisi vardır. Bu tabii ki yerel seçim sonucuna göre olacaktır. AKP yerel seçimlerde yüzde 40’ın üzerinde oy alırsa güven tazeleyecek seçimi zamanında yapmak isteyecektir, hakkıdır.”

 

DEVLETİN GÖREVİ İNSANLARI YAŞATMAK

 

Berkin Elvan’ın ölümüne çok üzüldüğünü, devletlerin insanları yaşatmaya gayret göstermesi gerektiğini anlatan Özgündüz, “Ali İsmail Korkmaz’ın Eskişehir’de dövülerek öldürülmesi içimizi acıtmıştı. Ancak Berkin olayı çok daha farklı. Ekmek almaya çıkan Berkin Elvan polisin gaz tabancasıyla vuruluyor ve 9 ay sonra ölüyor. Bu acıyı Allah başa vermesin. Sadece Berkin evladımızın yaşaması için hükümet etmeye bile değmez. Bu koltukta oturacağım diye 7 insanın canına mal olmuştur. Devlet insanı yaşatmak için olmalıdır. İnsanları öldürerek iktidarda hiç kimse kalamamıştır” diye konuştu.